AcasăNewsMonica Macovei: "Ponta sa inteleaga ca nu este mai presus de lege"

Monica Macovei: „Ponta sa inteleaga ca nu este mai presus de lege”

Asociatia M10, condusa de europarlamentarul Monica Macovei, solicita ca Biroul Permanent al Camerei Deputatilor si Comisia Juridica sa puna imediat in discutia plenului ridicarea imunitatii parlamentare a premierului Victor Ponta.

Reprezentantii M10 se tem ca apropiatii lui Victor Ponta vor face totul pentru a-l feri pe acesta de mana justitiei si considera ca refuzul premierului de a-si da demisia reprezinta „refuzul sistemului transpartinic de a lasa justitia libera”.

Monica Macovei, liderul Asociatiei M10, sustine ca „Victor Ponta ar trebui sa inteleaga ca nu este mai presus de lege, cum nu sunt nici PSD-ul sau Parlamentul”.

In plus, europarlamentarul anunta ca „partidele sistemului se afla in razboi cu puterea judiciara, facand front comun impotriva a ceea ce toata lumea libera si civilizata numeste stat de drept. Falsul in inscrisuri facut de cuplul Sova-Ponta si zidul cat se poate de real ridicat de parlamentari in jurul acestui cuplu de trista rezonanta internationala sunt fete ale acelorasi bani murdari care leaga strans actuala clasa politica, dar ii manjesc pe romani oriunde s-ar afla ei in aceasta lume”.

Nu in ultimul rand, reprezentantii M10 atrag atentia ca „ramanerea in fruntea guvernului a unei persoane urmarite penal incalca toate normele si practicile democratice, aruncand in aer visul statului de drept. Aceasta situatie prejudiciaza grav imaginea Romaniei in lume, aruncandu-ne inapoi la periferia civilizatiei occidentale si scazand dramatic increderea partenerilor nostri politici, economici si financiari”.

author avatar
Cristi Ionita
87 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger