AcasăNewsMonica Macovei: Opriti circul numit mini-recensamant!

Monica Macovei: Opriti circul numit mini-recensamant!

Euro parlamentarul PDL Monica Macovei este de parere ca, date fiind declaratiile CCR si ale lui Ioan Rus, Victor Ponta trebuie sa opreasca „circul”reprezentat de mini–recensamant.

Mini – recensamantul realizat de catre USL cu scopul de a se stabili listele electorale in privinta referendumului trebuie sa inceteze, crede Monica Macovei, euro parlamentar PDL. Democrat liberalul prezentat si motivele pentru care „circul” trebuie intrerupt, aratand ca Victor Ponta si Crin Antonescu au primit semnale din partea Curtii Constitutionale (CCR) si a lui Ioan Rus ca acesta „este ilegal si compromis”.

„Ponta nu trebuie sa caute acum un ministru de Interne dispus sa semneze ilegalitati ca sa-si atinga scopul de a obtine puterea absoluta, ci sa renunte la acest plan tipic instaurarii dictaturilor. […] Curtea Constitutionala a trimis o noua adresa prin care subliniaza ceea ce Ponta s-a facut ca nu intelege de la bun inceput: nu este nevoie sa se faca acum o actualizare a listelor electorale. Guvernului i se cere numai sa trimita Curtii listele in baza carora s-a organizat referendumul din 29 iulie”, a scris pe blogul personal Monica Macovei.

Totodata aceasta a adaugat ca procesul de modificare a listelor electorale nu m,ai are sens, dat fiind faptul ca fostul ministru de Interne, Ioan Rus, a declarat ca listele au fost actualizate.

„Ministrul demisionar de Interne, Ioan Rus, a explicat ca listele au fost curatate de persoane care intr-un fel sau altul nu mai aveau drept de vot, astfel incat aceste liste pentru referendum au fost de 18.294.514 cetateni, cu 21.366 de persoane mai putin decat la alegerile locale. In aceste conditii, Ponta si Antonescu trebuie sa accepte realitatea si sa inceteze circul numit mini-recensamant, care ne costa pe toti”,  a mai scris aceasta.

author avatar
Ionut Zgimbau
183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger