AcasăNewsMonica Macovei: Decizia CCR poate fi adoptata si in lipsa cvorumului

Monica Macovei: Decizia CCR poate fi adoptata si in lipsa cvorumului

Monica Macovei este de parere ca in sedinta de luni a Parlamentului in care se citeste decizia CCR nu e necesar cvorumul „nici pentru prezenta, nici pentru citire”.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei, a anuntat, luni, prin intermediul blogului personal, ca in sedinta plenului reunit al Parlamentului privind citirea deciziei Curtii Constitutionale referitoare la demiterea lui Traian Basescu nu este nevoie de cvorum, „nici pentru prezenta, nici pentru citire”.

„Pentru sedinta de astazi in care se citeste decizia Curtii Constitutionale privind invalidarea referendumului nu e nevoie de cvorum nici pentru prezenta, nici pentru citire. In plus, in aceasta sedinta nu se poate lua nicio decizie de catre Parlament cu privire la referendum. Doar se citeste dispozitivul hotararii Curtii Constitutionale”, a scris Monica Macovei, pe blogul personal.

Democrat liberala Monica Macovei a prezentat si situatiile in care este necesar cvorumul astfel incat deciziile Parlamentului sa fie valabile, anuntand ca, in sedinta de luni, acesta poate lipsi, nefiind prevazut de regulamentul Parlamentului.

„Situatiile in care e nevoie de cvorum sunt mentionate in art. 39 din Regulamentul sedintelor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului: <<Art. 39. – In toate cazurile in care Camera Deputatilor si Senatul, in sedinte comune, adopta legi, hotarari sau motiuni, trebuie sa fie prezenti cel putin jumatate plus unu din membrii care compun cele doua Camere ale Parlamentului…>>”, a mai scris Monica Macovei.

Conform acesteia, dupa citirea in Parlament a decizie CCR aceasta trebuie publicata astfel incat sa ia capat „prima etapa a crizei politice”.

„Niciuna dintre situatiile mentionate in Regulament nu se aplica in cazul citirii deciziei CCR. Imediat dupa citire in plenul Camerelor reunite, decizia Curtii Constitutionale trebuie publicata in Monitorul Oficial. Se inchide astfel o prima etapa a crizei politice”, a postat Monica Macovei.

author avatar
Ionut Zgimbau
156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger