AcasăNewsMonica Macovei: Daca socialistii vor avea o majoritate sa conduca Europa, ne...

Monica Macovei: Daca socialistii vor avea o majoritate sa conduca Europa, ne intoarcem la comunism

Europarlamentarul PDL Monica Macovei sustine ca, daca socialistii europeni vor obtine o majoritate cu care sa conduca Europa, ne asteapta vremuri grele si intoarcerea la comunism.

Monica Macovei este de parere ca alegerea lui Martin Schulz ca presedinte al Comisiei Europene ar fi „un mare pericol si pentru Romania”.

„Stiti ca sunt deja candidati anuntati, pe stanga este domnul Schulz, pe dreapta este domnul Juncker, fost premier al Luxemburgului. Mie mi se pare un mare pericol ca domnul Schulz sa ajunga presedinte al Comisiei Europene, si pentru Romania, si pentru directia vest, adica Uniunea Europeana, pentru Romania. (…) Ganditi-va ce ne asteapta daca socialistii vor avea o majoritate cu care sa conduca Europa: ne asteapta vremuri de teroare si intoarcerea la comunism”, a spus Macovei, la Targu-Mures, citat de b1.ro.

Ea a adus in discutie ca in aprilie, cand forurile europene au decis sa sanctioneze Federatia Rusa, Martin Schulz, „seful lui Ponta si candidatul socialistilor la functia de presedinte al CE”, s-a declarat public impotriva, argumentand ca Europa ia gaz de la rusi.

„Viitorul nostru nu poate fi determinat de un santaj permanent din partea Rusiei, cu gazul rusesc. (…) Trebuie sa oprim acest santaj cu gazul rusesc, care pur si simplu ne aduce inapoi in timp, in anii ’50. Putin a spus inca din 2005 ca vrea sa refaca URSS, mai departe vedem ca si-a alipit Republica Crimeea, Moldova este in mare pericol, intre Odessa si Tiraspol sunt numai 108 kilometri. In ultimele zile, Republica Moldova a fost amenintata ca, daca va semna acordul de asociere cu UE, va avea de suferit. Va dau motive pentru care e prost pentru Romania in primul rand sa castige socialistii. Pentru ca, iata, ne duc spre rusi”, a spus Macovei.

Foto: b1.ro

author avatar
Alina Costache
172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger