AcasăNewsMonica Macovei, acuzata de subminarea economiei

Monica Macovei, acuzata de subminarea economiei

Monica Macovei, unul dintre candidatii independenti la alegerile prezidentiale din noiembrie, are mari probleme cu legea.

Reprezentantii Grupului pentru Investigatii Politice au anuntat ca, inca din luna iulie, pe numele Monicai Macovei a fost depus un denunt la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Denuntatorii sunt Fundatia pentru Apararea Cetatenilor impotriva Abuzurilor Statutului si Grupul de Investigatii Politice.

Monica Macovei este acuzata, printre altele, de comunicare de informatii false si de subminare economica, politica sau a capacitatii de aparare a statului.

Totul a pornit de la mai multe actiuni intreprinse de Monica Macovei in 2012, in timpul Referendumului pentru demiterea lui Traian Basescu.

Atunci, in calitate de europarlamentar, Monica Macovei a sustinut ca s-au furat 1,5 milioane de voturi la referendum si a cerut declansarea impotriva Romaniei a procedurilor de suspendare a anumitor drepturi, inclusiv a dreptului de vot in Consiliul European.

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si-a declinat competenta de solutionare a cauzei, dosarul fiind inaintat catre Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

author avatar
Cristi Ionita
433 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger