AcasăNewsMonica Iacob Ridzi, fostul ministru al Tineretului si Sportului, condamnata la cinci...

Monica Iacob Ridzi, fostul ministru al Tineretului si Sportului, condamnata la cinci ani de inchisoare

Monica Iacob Ridzi

Magistratii Curtii Supreme au decis, luni, condamnarea la inchisoare, cu executare, a fostului ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi.

Monica Iacob Ridzi

Zi grea pentru fistul ministru. In urma cu scurt timp, a aflat hotararea judecatorilor Curtii Supreme, care au judecat cazul sau. Decizia completului de magistrati ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), de condamnare la cinci ani de inchisoare cu executare, nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs. Monica Iacob Ridzi este acuzata de abuz in serviciu in forma calificata si ca ar fi acordat, abuziv, contracte pentru organizarea unor evenimente, in urma cu aproape patru ani, de Ziua Tineretului – 2 mai. Prejudiciul in acest caz s-ar ridica la 2, 7 milioane de lei.

Fostul ministru al Tineretului si Sportului, din partea PDL, a demisionat din partidul condus de Vasile Blaga in septembrie 2009, motivand ca a luat aceasta decizie nu ca urmare a faptului ca pe numele sau fusese deschis un dosar penal, ci pentru ca

„S-a tot speculat in ultimele zile ca motivul real al demisiei mele s-ar circumscrie dosarului penal in care sunt implicata pe nedrept. Acest lucru nu este real”, a explicat Iacob Ridzi. La acea vreme, deputatul dadea de inteles ca nu i-a fost usoar sa ia aceasta decizie, de a parasi randurile democrat-liberalilor, dupa 16 ani in care a facut parte din acest partid, dar ca a plecat din PDL nemultumita de politica de aliante a acestei formatiuni.

497 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger