AcasăNewsMonica Iacob Ridzi, despre motivele demisiei din PDL

Monica Iacob Ridzi, despre motivele demisiei din PDL

Monica Iacob Ridzi

Monica Iacob Ridzi a sustinut, sambata, intr-o conferinta de presa, ca a demisionat din PDL nu din cauza dosarului penal, ci nemultumita de politica de aliante a democrat-liberalilor. Totodata, deputatul e de parere ca in formatiunea condusa de Blaga exista „voci fara legitimitate morala”, care decid in numele PDL.

 

Monica Iacob Ridzi

Monica Iacob Ridzi a declarat ca nu a parasit PDL din cauza dosarului penal. „S-a tot speculat in ultimele zile ca motivul real al demisiei mele s-ar circumscrie dosarului penal in care sunt implicata pe nedrept. Acest lucru nu este real. (…) De trei ani incerc sa fiu ascultata, sa-mi fie ascultate argumentele, apararile si lipsa de fundament a acuzatiilor mele. Am ales sa continui activitatea in PDL, convinsa fiind ca prezumtia de nevinovatie nu este doar un principiu juridic, ci se aplica oricarui cetatean roman, inclusiv membrilor PDL”, a explicat Iacob Ridzi.

Deputatul a dat de inteles ca nu i-a fost usoar sa ia aceasta decizie, de a parasi randurile democrat-liberalilor, dupa 16 ani in care a facut parte din acest partid, dar ca a plecat din PDL nemultumita de politica de aliante a acestei formatiuni. „Va spun sincer ca mi-a fost greu si nu am crezut ca voi fi pusa in situatia, vreodata, de a demisiona din PDL. Este o decizie dificila pentru mine. Am fost loiala PDL. (…) Am constatat cu surprindere ca PDL a ales sa intre in aliante cu formatiuni politice si sa faca echipa cu persoane care si-au facut o asa-zisa cariera politica din a trece prin mai multe partide”, a spus Monica Iacob Ridzi.

Fara sa dea nume, fostul membru PDL a sustinut ca este „inadmisibil” ca ”voci fara legitimitate in partid” sa fie cele care decid in numele PDL. „Constat insa ca, in ultima perioada, exista voci care nu au nicio legitimitate, nici macar morala, de a emite pretentii fata de PDL. Sunt voci care nu s-au confruntat niciodata cu dificultatile unui scrutin (…), dar care emit linii directoare pentru PDL. Mi se pare inadmisibil ca aceste voci sa fie cele care decid in numele PDL”, a mai declarat deputatul.

Monica Iacob Ridzi si-a anuntat, miercuri, demisia din PDL si din grupul parlamentar democrat-liberal. Pana la finalul mandatului, politicianul urmeaza sa activeze ca parlamentar independent.

257 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger