AcasăNewsMoneda unica va disparea in 10 ani

Moneda unica va disparea in 10 ani

Angela Merkel si Nicolas Sarkozy se asteapta la un an foarte dificil din punct de vedere economic

Euro a implinit 10 ani de la momentul lansarii sale, dar analistii ii prevad un viitor sumbru. Moneda unica  va deveni aminitre peste un deceniu, iar Grecia si Italia vor parasi zona euro in acest an.

Angela Merkel si Nicolas Sarkozy se asteapta la un an foarte dificil din punct de vedere economic

Britanicii, care sunt recunoscuti pentru aversiunea lor fata de moneda unica, au noi argumente pentru pozitia lor. Potrivit prognozelor Centrului de cercetare economica si afaceri din Marea Britanie, zona euro va intra, incet dar sigur, in colaps, chiar din acest an, iar moneda euro va disparea in 10 ani. Marea Britanie se afla deja in recesiune si nici nu se mai pune problema adoptarii euro, iar analistii britanici estimeaza ca Grecia  va parasi zona euro. Acest lucru a fost confirmat ieri de autoritatile elene, care au amenintat cu iesirea din zona euro, daca nu primesc mai multi bani de la UE. Se pare ca si Italia are ganduri ”secesioniste”, in special din cauza  imenselor sale datorii catre banci si catre Germania si Franta.

Promisiuni de mai rau

Liderii UE – adica Angela Merkel si Nicolas Sarkozy, pentru cei care mai au dubii – au tinut sa-si ”imbarbateze” conationalii cu nelinisti pentru viitor si greutati financiare in 2012. In vreme ce Nicolas Sarkozy le-a ”promis”  francezilor ca in decembrie 2012 vor fi si mai ingrijorati pentru viitorul lor si al copiilor lor, cancelarul angela Merkel a punctat acolo unde ii va durea cel mai mult pe germani – la bani. Ea a precizat sec ca, in mod cert, 2012 va fi un an mult mai greu din punct de vedere financiar ca 2011, pentru germani.

Anul 2012, mai rau ca 2009

Publicatia  Financial Times a intervievat peste 80 de economisti de renume cu privire la estimarile lor pentru Marea Britanie in anul 2012.  Trei sferturi dintre analisti au fost de parere ca situatia economica nu se va imbunatati in acest an, dimpotriva, se va  inrautati si va fi ca in 2009, primul an de scadere economica, daca nu mai rau.

author avatar
Arpad Dobre
158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger