AcasăNewsMona Pivniceru: Voi lupta pentru independenta Justitiei

Mona Pivniceru: Voi lupta pentru independenta Justitiei

(foto: luju.ro)

Magistratul Mona Pivniceru, nominalizata la functia de ministru al Justitiei, a declarat ca a acceptat propunerea premierului Victor Ponta cu conditia ca aceasta „sa-si pastreze statutul independent”.

(foto: luju.ro)

Judecatoarea Mona Pivniceru, viitorul ministru al Justitiei, a anuntat, luni, ca a acceptat hotararea primului ministru Victor Ponta doar cu conditia ca Justitia „sa-si pastreze statutul independent de putere in stat, fara nicio atingere cu politicul”.

„Imi pastrez statutul de magistrat si ma declar fara nicio culoare sau simpatie politica. Asta a fost conditia ca eu sa accept. O conditie care tine de pastrarea statutului profesional, a independentei Justitiei – aceea de putere in stat fara nicio atingere cu politicul. Am de gand sa lupt pentru independenta financiara a sistemului”, a declarat aceasta pentru luju.ro.

Mona Pivniceru a adaugat ca s-a stabilit deja prioritatile, urmand ca dupa ce va fi investita in functie, sa lucreze la buna aplicare in practica a legilor, precum si sa lupte pentru pastrarea justitiei in afara planului politic.

„Prioritatea Ministerului Justitiei este legata de aplicarea Codurilor si din toamna, a Codului de procedura civila. Imi doresc ca justitia sa nu fie pusa la mijloc, sa fie lasata sa ramana neutra, cum de altminteri si este si sa nu fie revendicata de nimeni ca pretext politic. Imi pastrez statutul de magistrat si ma declar fara nicio culoare politica. Asta a fost conditia acceptarii mele. Sa ne pastram statutul profesional, independent, de putere in stat, fara nicio atingere cu politicul. Voi lupta sa existe o independenta reala, adica si financiara!”, a adaugat judecatoarea.

Conform CV-ului acesteia, Mona Pivniceru a absolvit Facultatea de drept din cadrul Universitatii „Al. I. Cuza” din Iasi. Ulterior a fost avocat si magistrat la Tribunalul Iasi si la Curtea de Apel Iasi, iar din septembrie 2011 este membru CSM. Totodata, a fost si presedinte al Asociatiei Magistratilor din Romania.

author avatar
Ionut Zgimbau
503 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger