AcasăNewsMona Pivniceru si CSM, conflict pe tema DNA si Parchetul General

Mona Pivniceru si CSM, conflict pe tema DNA si Parchetul General

(foto: oradestiri.ro)

Mona Pivniceru, ministrul Justitiei, si membrii CSM s-au contrazis, marti, pe tema procedurilor de numire a Procurorului General si a procurorului-sef al DNA.

(foto: oradestiri.ro)

Modul in care vor fi numiti Procurorul General si procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) a iscat discutii aprinse intre ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, si membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Conflictul, care a izbucnit marti inaintea sedintei plenului CSM, a fost cauzat de modul in care vor avea loc procedurile de selectie si numire a acestora, parerile fiind impartite intre cele doua tabere, informeaza realitatea.net.

Mai exact, in timp ce Mona Pivniceru sustine ideea conform careia interviurile sa fie sustinute la Ministerul Justitiei, membrii CSM doresc faptul ca acestea sa aiba locul in plenul Consiliului, astfel incat si magistratii sa ia parte la interviuri.

Selectia pentru posturile de sef al DNA si cea de Procuror General al Romaniei este programata a avea loc in perioada 2 – 3 octombrie, in prezenta ministrului Mona Pivniceru, rezultatele urmand a fi afisate in data de 4 octombrie. Pentru a putea participa la interviuri procurorii participanti trebuie sa aiba o vechime minima de 10 ani in functia de judecator ori procuror, sa nu fi colaborat cu fosta securitate si sa nu aiba un interes personal, care sa influenteze indeplinirea atributiilor prevazute de lege.

Totodata, pentru a se inscrie la interviuri, procurorii participanti vor depune pana la data de 1 octombrie si „un proiect privind exercitarea atributiilor specifice functiei de conducere pentru care participa la selectie, care se depune personal la Cabinetul ministrului justitiei, atat pe suport hartie, cat si in format electronic, pe suport specific. Proiectul se va incadra intr-o limita de 30 pagini, iar anexele nu vor putea depasi 10 pagini. Planul si anexele vor fi redactate cu caractere de marimea 12, font Times New Roman, spatiere la 1,5 randuri”, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul Ministerului justitiei, condus de Mona Pivniceru.

author avatar
Ionut Zgimbau
463 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger