AcasăNewsMona Pivniceru a obtinut „trofeul” Videanu la schimb cu „capul” lui Dragnea

Mona Pivniceru a obtinut „trofeul” Videanu la schimb cu „capul” lui Dragnea

Cunoscuta drept o profesionista desavarsita, dar si o femeie extrem de hotarata, toata lumea astepta ca Mona Pivniceru sa adopte o pozitie de forta odata cu anevoioasa sa instalare in fruntea Ministerului Justitiei.

Mona Pivniceru nu a pierdut vremea cu declaratii publice

Numai ca, in ciuda angajamentelor luate in fata cunoscutilor si a colegilor de guvern, magistrata pare sa fi fost lovita subit de „sindromul Corlatean”.

Adriean Videanu ii trage dupa el si pe fostii ministri Ion Ariton si Valerian Vreme

Iar posibila acceptare a Laurei Codruta Kovesi la conducerea DNA i-a bulversat cu totul pe politicienii care asteptau declansarea imediata a vendettei. Numai ca, dupa cum sustin sursele noastre, „cumintirea” Monei Pivniceru este doar o impresie, vremea rafuielilor fiind mai aproape ca oricand.

De neoprit!

Ion Ariton

Ancheta cu privire la fraudarea referendumului continua intr-un ritm nebun, astfel ca se apreciaza ca, in cel mai scurt timp, procurorii i-ar putea trimite in judecata pe cei vizati.

Valerian Vreme

Pentru ca, in afara de Liviu Dragnea, alte cateva persoane, printre care, foarte probabil, inclusiv un secretar de stat de la Interne, se pare ca nu vor mai putea fi scosi din „ghearele” Laurei Codruta Kovesi. Asa ca, simtind ca zarurile au fost deja aruncate, liderii USL au decis doar sa mimeze apararea „redutei” Dragnea.

Liviu Dragnea, singur impotriva tuturor

In schimb, oricat ar parea de ciudat, acest abandon are si multe avantaje. Pentru ca, in afara dusmanilor din interior care isi freaca mainile de bucurie la necazurile colegului lor, aceeasi reteta poate fi folosita acum si impotriva rivalilor politici. Iar gaselnita realizarii pe toate planurile a „coabitarii” impuse de mai-marii Europei ii apartine tocmai Monei Pivniceru.

Ariton si Vreme, doar ca garnitura

Laura Codruta Kovesi trece la DNA

Dupa mai multe intalniri de taina cu oameni extrem de apropiati, noul ministru al Justitiei a hotarat ca a venit vremea sa reactioneze la loviturile incasate pana acum. Dar nu cu declaratii publice sforaitoare, care sa isterizeze din nou Europa, ci intr-un mod mult mai pragmatic.

Marian Santion, posibil viitor procuror general

Astfel ca, prin canale neoficiale, conducatorii Consiliului Europei au fost informati de grave cazuri de coruptie in care ar fi implicati mai multi ministri ai Guvernului Boc, in frunte cu Ion Ariton si Valerian Vreme. Iar inaltii comisari au fost de acord ca trebuie sa mai pice capete si din tabara rivala, astfel ca fostii ministri ai Economiei si Comunicatiilor nici nu banuiesc ce dosare li se pregatesc…

„Unul mie, unul tie …”

Dupa primirea acestui accept, mizand pe faptul ca Europa isi doreste in continuare zornait de catuse in Romania, s-a trecut la o noua negociere, de aceasta data cu o miza mult mai mare: Adriean Videanu. Pe langa abandonarea lui Liviu Dragnea, s-a acceptat in acest context si un alt compromis care parea de neimaginat: pastrarea Laurei Codruta Kovesi in fruntea unuia dintre posturile cheie ale Justitiei, prin mutarea sa la conducerea DNA. In timp ce o alta ipoteza de lucru pliata pe principiul „coabitarii” prevede surprinzatoarea numire a lui Marian Santion ca procuror general al Romaniei.  Plan care a primit in cele din urma si acceptul lui Jose Manuel Barroso, cu conditia ca imunitatea presedintelui Basescu sa nu fie pusa sub nicio forma in discutie.

author avatar
Catalin Tache
2.997 afisari

4 COMENTARII

  1. asta nu e negociere; cand ei deasupra, cand noi de dedesubt…Ariton si Vreme ce sa iti povestesc, mari piese, niste bieti pioni…fata de dragnea

  2. Daca Pivniceru e „profesionist desavirsit”, atunci Tache e chiar ziarist si nu un colportor de zvonuri de circiuma din gura Oborului! Pai primul plan strategic al coanei ministru, prezentat la parlament (sic!!!) a fost sa incalce principiul ca judecata sa aiba loc la domiciliul piritului, principiu, pro reo, de 2.000 de ani, pentru a nu hartui cu reclamatii pe oricine, chemindu-l de la constanta la Baia Mare! O idioata, care a prezentat aceasta mare inovatie pentru a rezolva problema rovinietei! Asta e strategie juridica. Oricum, ia mai zi, Tachita, ce se mai spune la Cateaua lesinata despre razboiul din Golf!

  3. A, uitasem, spuneti-i lui Tachita ca face o confuzie, intre Consiliul Europei, care este la OSCE, si Consiliul european, care e la UE, alta gisca-n alta papornita de la Geamuri multe, de linga Obor!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger