AcasăNewsMona Pivniceru a demisionat din CSM

Mona Pivniceru a demisionat din CSM

Mona Pivniceru si-a depus, miercuri, demisia din Consiliul Superior al Magistraturii. Decizia judecatoarei vine la doua zile dupa ce CSM a respins, in unanimitate, detasarea sa la Justitie.

Pivniceru si-a depus miercuri cererea de demisie, informeaza, prin intermediul unui comunicat, CSM. „La data de 8 august 2012 a fost inregistrata, la Consiliul Superior al Magistraturii, cererea de demisie din functia de membru ales al CSM – reprezentant al judecatorilor din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a doamnei judecator Mona Maria Pivniceru”, se precizeaza in documentul remis presei.

Urmeaza ca Plenul CSM sa ia act de demisia lui Pivniceru. „Demisia unui membru ales nu este efectiva si nu produce efecte juridice pana cand Plenul CSM nu ia act de aceasta. Calendarul de sedinte publice a Plenului CSM a fost stabilit pentru saptamana 20-24 august 2012, anterior acestei perioade fiind imposibila reuniunea Plenului in conditii de cvorum”, se mai precizeaza in comunicatul Consiliului Superior al Magistraturii.

Luni, CSM a respins cererea de detasare a lui Pivniceru la Justitie, dupa ce premierul Ponta a propus-o pe Mona Pivniceru pentru conducerea acestui minister. „In conformitate cu prevederile Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, cu unanimitate de voturi, Sectia pentru judecatori a hotarat ca este inadmisibila detasarea unui membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii in orice functii, inclusiv în cele de demnitate publica numite si, in consecinta, a respins cererea de detasare la Ministerul Justitiei a doamnei judecator Mona Maria Pivniceru, membru ales al CSM”, se arata in documentul remis presei, luni de Consiliul Superior al Magistraturii.

320 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger