AcasăNewsMomente dramatice pe Jepii Mici: o tânără a fost ucisă de urs....

Momente dramatice pe Jepii Mici: o tânără a fost ucisă de urs. „Am pielea de găină”

(sursa foto: newsbv.ro)

A plecat într-o drumeție alături de prietenul ei, dar a sfârșit ucisă de un urs. Au fost momente cumplite pentru doi tineri, pe un traseu din Bucegi.

O tragedie s-a produs, marți, pe traseul Jepii Mici, din Bucegi, după ce un urs a atacat și ucis o tânără în vârstă de doar 19 ani. Anunțați despre faptul că o turistă avea nevoie de ajutor, după un atac al unui urs, salvamontiștii au pornit degrabă în misiune. Din păcate, fata nu a putut fi salvată. Animalul a fost împușcat.

Ursul a fost împușcat chiar la locul nenorocirii. Decizia a fost luată pentru că animalul nu s-a îndepărtat de trupul tinerei și a fost la un pas de a-i ataca și pe salvamontiștii aflați în misiune, potrivit stirileprotv.ro. Iubitul tinerei, martor la sfârșitul înfiorător al fetei, le-a spus anchetatorilor că atacul ursului a fost neașteptat și că el a încercat zadarnic să alunge animalul.

Alerta la 112 s-a dat marți după-amiază, când un tânăr a anunțat îngrozit că un urs apărut pe o potecă a prins-o pe prietena lui de picior și a târât-o în prăpastie.

Apelul a sunat mobilizarea în rândul salvamontiștilor prahoveni, care au intervenit de urgență în zonă. L-au găsit pe tânărul care a scăpat nevătămat în urma acestui episod dramatic. Fata, însă, zăcea nemișcată la circa 100 de metri sub potecă. Iar în apropierea ei se afla și animalul sălbatic.

Salvamontist: „Nu știu dacă mă credeți, am pielea de găină”

„Nu știu dacă mă credeți, am pielea de găină, la un moment dat am auzit un urlet, am crezut că sunt colegii mei atacați, am fost în pericol foarte mare. Ursul era în apropiere de victimă, am încercat să ne apropiem, nu ne lasă” – a declarat Sergiu Frusinoiu, de la Salvamont Bușteni, citat de sursa menționată.

La fața locului a ajuns și paznicul fondului de vânătoare, care a împuscat ursul, permițându-le astfel salvamontiștilor să se apropie și să recupereze trupul tinerei.

„Se văd urme de mușcături, era mușcată de picior, pe spate.”- a spus Ștefan Petrus – Salvamont Bușteni.

Cazul tragic este anchetat de către procurori. Deja iubitul victimei a fost audiat. Tânărul a povestit că urcau spre cascada Spumoasa de pe valea Jepii Mici când, pe potecă a apărut ursul. Și că a încercat, în zadar, să sperie sălbăticiunea.

Ce mărturisește prietenul tinerei

„Inițial am vrut altceva dar ea a zis să facem traseul ăsta, am zis că urcăm până la cascadă, să avem o după-amiază minunată. A fost neașteptat, am încercat să sperii ursul, dar nenorocirea s-a întâmplat, preferam să fiu eu”, a mărturisit prietenul fetei. Lesne de înțeles, băiatul a fost în stare de șoc când salvatorii au ajuns la locul nenorocirii.

Reprezentanții Salvamont Prahova au anunțat, marți, că au fost anunțați că o turistă a fost atacată de urs pe traseul Jepii Mici, în apropiere de Valea Spumoasă. „O echipă de intervenție a Salvamont Prahova s-a deplasat în zonă și în urmă cu puțin timp au coborât în rapel pe firul văii unde au găsit victima, din păcate decedată. Operațiunea de recuperare este extrem de dificilă din cauza terenului accidentat și a prezenței în continuare a ursului, care se află la aprox. 10-15 m de salvatorii montani. Turistul care a văzut întregul eveniment și a sunat la 112 a fost preluat de către jandarmii montani și coborât în Bușteni”, au precizat, în primă fază, cei de la Salvamont Prahova.