Au fost momente de spaimă pentru un șofer care și-a alimentat mașina la o stație GPL din Gorj. Omul n-a stat pe gânduri și a semnalat situația pompierilor, care au ajuns la fața locului și au intervenit pentru a se înlătura orice potențial pericol.
Șoferul a chemat pompierii. S-a întâmplat după ce şi-a alimentat autoturismul, la o staţie GPL din apropiere de oraşul Turceni, judeţul Gorj, potrivit realitatea.net.
Din câte au anunțat cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), bărbatul a observat, după alimentarea cu GPL, că sunt scurgeri la autovehicul.
Pompierii au mutat autovehiculul într-o zonă sigură
Maşina a fost mutată de pompieri într-o zonă sigură, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Florin Chisim. În acest context, traficul rutier a fost întrerupt.
„Conducătorul auto al unui autovehicul, după alimentarea cu GPL a constatat scurgeri la autovehicul. La fața locului s-au deplasat echipaje de intervenție din cadrul Sectiei de pompieri Turceni care au mutat autovehiculul într-o zonă sigură. Circulația a fost oprită pe ambele sensuri pentru aproximativ 15 minute, iar în prezent se lucrează pentru remedierea defecțiunilor apărute”, a declarat reprezentantul ISU Gorj, conform aceleiași surse.
Incidentul a avut loc la doar câteva zile de la dezastrul de la Crevedia. Sâmbătă seară, 26 august, s-au produs mai multe explozii la o stație GPL din localitatea Crevedia, județul Dâmbovița.
Controale la nivel național
De altfel, luni, 28 august, Guvernul a anunțat că premierul Marcel Ciolacu a dispus începerea unui control la nivel național cu privire la îndeplinirea condițiilor de autorizare, funcționare și exploatare a tuturor instalațiilor de depozitare și comercializare a carburanților, inclusiv GPL.
„Decizia vine ca urmare a tragediei petrecute acum două zile la Crevedia și are ca scop identificarea urgentă a potențialelor situații care ar putea fi produse și implică riscuri legate de siguranța publică.
La această acțiune de control vor participa reprezentanți ai tuturor instituțiilor publice care au atribuții legale în această privință:
– ISCIR și CNCIR pentru autorizarea și controlul instalațiilor sub presiune;
– ISU pentru siguranța în exploatare a punctelor de lucru în care se efectuează operațiuni cu carburanți;
– ITM pentru respectarea obligațiilor privind contractele de muncă;
– Agenția Națională de Mediu pentru respectarea obligațiilor de mediu;
– Poliția pentru respectarea legislației privind ordinea și siguranța publică;
– ARR și ISCTR pentru autorizarea și controlul cisternelor de transport;
– ANAF și Vamă pentru respectarea obligațiilor de natură fiscală”, s-a precizat într-un comunicat al Guvernului.