AcasăNewsMomente de panică la o stație GPL din Gorj. Un șofer a...

Momente de panică la o stație GPL din Gorj. Un șofer a dat alarma după ce și-a alimentat mașina

(sursa foto: facebook/IGSU)

Au fost momente de spaimă pentru un șofer care și-a alimentat mașina la o stație GPL din Gorj. Omul n-a stat pe gânduri și a semnalat situația pompierilor, care au ajuns la fața locului și au intervenit pentru a se înlătura orice potențial pericol.

Șoferul a chemat pompierii. S-a întâmplat după ce şi-a alimentat autoturismul, la o staţie GPL din apropiere de oraşul Turceni, judeţul Gorj, potrivit realitatea.net.

Din câte au anunțat cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), bărbatul a observat, după alimentarea cu GPL, că sunt scurgeri la autovehicul.

Pompierii au mutat autovehiculul într-o zonă sigură

Maşina a fost mutată de pompieri într-o zonă sigură, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Florin Chisim. În acest context, traficul rutier a fost întrerupt.

„Conducătorul auto al unui autovehicul, după alimentarea cu GPL a constatat scurgeri la autovehicul. La fața locului s-au deplasat echipaje de intervenție din cadrul Sectiei de pompieri Turceni care au mutat autovehiculul într-o zonă sigură. Circulația a fost oprită pe ambele sensuri pentru aproximativ 15 minute, iar în prezent se lucrează pentru remedierea defecțiunilor apărute”, a declarat reprezentantul ISU Gorj, conform aceleiași surse.

Incidentul a avut loc la doar câteva zile de la dezastrul de la Crevedia. Sâmbătă seară, 26 august, s-au produs mai multe explozii la o stație GPL din localitatea Crevedia, județul Dâmbovița.

Controale la nivel național

De altfel, luni, 28 august, Guvernul a anunțat că premierul Marcel Ciolacu a dispus începerea unui control la nivel național cu privire la îndeplinirea condițiilor de autorizare, funcționare și exploatare a tuturor instalațiilor de depozitare și comercializare a carburanților, inclusiv GPL.

„Decizia vine ca urmare a tragediei petrecute acum două zile la Crevedia și are ca scop identificarea urgentă a potențialelor situații care ar putea fi produse și implică riscuri legate de siguranța publică.

La această acțiune de control vor participa reprezentanți ai tuturor instituțiilor publice care au atribuții legale în această privință:

– ISCIR și CNCIR pentru autorizarea și controlul instalațiilor sub presiune;

– ISU pentru siguranța în exploatare a punctelor de lucru în care se efectuează operațiuni cu carburanți;

– ITM pentru respectarea obligațiilor privind contractele de muncă;

– Agenția Națională de Mediu pentru respectarea obligațiilor de mediu;

– Poliția pentru respectarea legislației privind ordinea și siguranța publică;

– ARR și ISCTR pentru autorizarea și controlul cisternelor de transport;

– ANAF și Vamă pentru respectarea obligațiilor de natură fiscală”, s-a precizat într-un comunicat al Guvernului.

author avatar
Andrei Coman
1.160 afisari

9 COMENTARII

  1. Ar trebui desfiintate buteliile si felul asta de alimentare eu am vazut o masina arsa complet de la explozia din portbagaj. Acum psihoza o sa aibe orice masina si peco cu gpl…

    • Eu am GPL din fabrică pe un Logan de 15 ani (din 2008). La 10 ani legea te obligă să
      schimbi butelia cu una nouă omologată. Nu am avut nici-o problemă. Economia
      la buzunar e de cca 45% față de benzină. Băi Calistrat, dacă butelia cu GPL
      din portbagaj e periculoasă, atunci butelia de aragaz din bucătărie nu e
      periculoasă, mai ales că și copiii pot umla la ea ??!!

      • Calistrat e un prost cu bemveu vechi de 20 de ani.Isi pune motorina de 9 lei adica 1,8 litri si pleaca sa ,,puna” manele in cartier.

        • Asa o zis si tataie ala de 20 de ani si flama 🔥 io parlit si flocii si casa…acum tataie nu vrea in container, sa zic tataie daca mai da flama 🔥 ramai si cu flocii si cu containeru…

          • Improvizatiile instalatiilor gpl sunt problema. Sa fie permise numai instalatii de fabrica.

  2. si cand te gandesti ca tehologia motorului cu apa exista de zec de ani si astia ne baga pe gat tehnologii depasite poluante si devastatoare pentru mediu si societate.
    NU UITATI: cand Nicolae Teslea le-a _demonstrat_ la khazarii muricani ca energia electrica se poate transporta wireless si gratuit oriunde pe glob, singura problema ridcata a fost ca nu se poate pune CONTOR pe acesta tehnologie.
    Asa ca energia nu doar ca este gratuita dar este liber accesibila de catre oricine dar suntem tinuti in evul mediu astfel incat familiile ashkenazi/khazare muricane sa SUGA planeta de resurse si sa o subjuge pentru totdeauna.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger