AcasăNewsMomente de coșmar pentru elevi. „Transpirau și nu puteau să respire”

Momente de coșmar pentru elevi. „Transpirau și nu puteau să respire”

Elevii de clasa a VIII-a care au mers la școală în această perioadă pentru a se pregăti de Evaluarea Națională au avut probleme din cauza măștilor.

Ei vor trebui să poarte măști de protecție pe durata examenelor și cursurilor de pregătire.

În varianta inițială a ordinului comun al Ministerului Sănătății și Ministerului de Interne, făcută publică în 20 mai, se prevedea că sunt exceptați de la purtarea obligatorie a măștii de protecție elevii și studenții, „doar în timpul orelor de curs, dacă se respectă distanțarea corespunzătoare”.

Această prevedere nu mai figurează însă în varianta din Monitorul Oficial.

O situație dificilă a avut loc la o școală gimnazială din București, unde mai mulți elevi de clasa a VIII-a au avut dificultăți de respirație din cauza măștilor de protecție.

Directoarea școlii  le-a permis elevilor să stea aproape de geamuri pentru a nu avea incidente.

Măștile sunt obligatorii și în timpul examenelor pe care elevii le vor da săptămâna viitoare.
„Ce-am simțit noi și colegii care au lucrat în aceste două săptămâni cu elevii, a fost faptul că le-a fost grea acomodarea cu măștile pe față. Transpirau și nu puteau să respire. Am aerisit foarte mult, iar pe cei care aveau sentimentul că se sufocă, i-am lăsat să meargă la geam”, a declarat Violeta Dascălu, directorul Școlii gimnaziale „Ferdinand I” București.

Luni, 15 iunie, are loc prima probă a examenului național pentru absolvenții de gimnaziu – limba și literatura română. Examenul va fi susținut în condiții speciale: elevii vor avea trasee speciale de intrare și de ieșire din incinta școlilor, le va fi măsurată temperatura la intrare, iar pe parcursul probelor vor purta măști de protecție.

Conform ordinului, pe perioada stării de alertă, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei, potrivit hotnews.ro.

author avatar
Eli Dan Davidescu
852 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger