AcasăNewsMoldovenii au haz. Si ganduri mari cu una dintre planetele recent descoperite

Moldovenii au haz. Si ganduri mari cu una dintre planetele recent descoperite

Pare ca nu-i intrece nimeni la umor si imaginatie! Nici bine nu s-a anuntat descoperirea a sapte planete de dimensiuni apropiate Pamantului, despre care s-a spus ca ar gravita in jurul unei singure stele, numite Trappist-1, ca un demers lansat, mai in gluma, mai in serios, pe o platforma ce gazduieste petitii online a si prins contur.

Este vorba despre o idee putin spus nastrusnica, atribuita, la nivel de semnatar, „poporului Republicii Moldova”, aparuta pe change.org, din care reiese ca s-ar dori, nici mai mult, nici mai putin, decat ca una dintre planetele din randul celor recent descoperire sa fie numita… Moldova!

Adica sa se ajunga, practiv, la denumirea folosita deja de o trupa de umoristi din care fac parte doi tineri, „Planeta Moldova”!

„Suntem o tara mica aflata fix in centrul Europei, cu toate astea, total nedescoperiti de restul lumii. La fel ca planetele din sistemul Trappist-1. Pentru noi e o ocazie importanta sa spunem lumii ca existam, ca suntem niste oameni frumosi si ospitalieri, ca avem un soare urias in inimile noastre si oceane intregi de vin de cea mai buna calitate. Asteptam toti exploratorii din intreaga lume sa ne descopere si sa ne viziteze! Nu suntem la distanta de ani-lumina, capitala noastra Chisinau e doar la cateva ore de zbor distanta de majoritatea punctelor Globului (…) Va invitam pe toti sa ne vizitati si sa ne sustineti aceasta petitie!”, suna descrierea plina de haz postata in dreptul initiativei inregistrate deunazi, cand s-a aflat despre descoperirea NASA.

138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger