Cauta

Moldova, sfasiata intre Rusia si Occident

In ansamblul lor, ultimele evenimente derulate weekend-ul acesta la Chisinau par copiate dupa ce se intampla prin Venezuela. Doi oameni isi aroga rolul de conducator, unul are de partea sa Moscova, celalalt se legitimeaza cu votul Occidentului. Intr-o tabara stau Plahotniuc si marionetele sale de la Curtea Constitutionala (cei patru judecatori numiti de partidul sau), in cealalta se plaseaza Maia Sandu si Andrei Nastase, varianta moldoveneasca pentru cuplul Barna-Ciolos.

Miliardarul Plahotniuc principalul sforar al Republicii Moldova

Politisti si „mascati” care inconjoara Parlamentul de la Chisinau. Generali la „Interne” care nu-l recunosc de sef pe ministru. Guvern alcatuit din politicienii majoritatii declarat nul de magistratii Curtii Constitutionale. Premier numit de un presedinte suspendat din functie. Ati inteles ceva din toata nebunia? Romania in mod cert nu, dovada tonul plictisit cu care presedintele Klaus Iohannis a comentat evenimentele din Moldova.

Plahotniuc are o jucarie noua: Curtea Constitutionala

Miliardarul Vladimir Plahotniuc a incercat sa preia in forta puterea in Moldova. Prin cei patru judecatori numiti de Partidul Democrat la Curtea Constitutionala, a obtinut suspendarea din functie a presedintelui Igor Dodon si dizolvarea Parlamentului! CC l-a numit interimar pe premierul in exercitiu Pavel Filip, care imediat s-a grabit sa convoace alegeri anticipate pentru 6 septembrie. Toate astea s-au petrecut duminica, la numai o zi dupa ce majoritatea ACUM-PSRM a votat un nou guvern, condus de Maia Sandu si cu Andrei Nastase pus sef la Interne.

Haosul a continuat si ieri, cand la Chisinau au avut loc doua sedinte de Guvern. La una au luat parte membrii Cabinetului Sandu, in timp ce dincolo s-au reunit oamenii ramasi apropiati lui Pavel Filip – ministri, secretari de stat, sefi de agentii si institutii publice. In acelasi timp, presedintele suspedat Igor Dodon a convocat de urgenta Consiliul Suprem de Securitate al tarii, invitand, totodata, intreg corpul diplomatic acreditat in Moldova la o discutie libera despre situatia politica ivita.

Ucraina, gata sa intervina

Daca pozitia Moscovei era deja cunoscuta, iar pe cea a Occidentului o anticipasem (Sandu si Nastase sunt trompetele ideologiei globalisto-progresiste a Bruxellesului), surprinde implicarea Kievului in povestea asta. Ucraina s-a bagat ca musca in lapte, grabindu-se sa-si ofere sprijinul „la nevoie”. „Suntem pregatiti sa intervenim, daca e nevoie”, zic liderii din stanga Donului. Culmea, Ucraina nu gaseste o solutie la conflictul care de ani buni a rupt tara in doua (Crimeea si regiunea Donbassului sunt pierdute), dar este gata sa „ajute” Moldova. Cum? Oferindu-i ce? Know-how despre cum se prabuseste o tara?!

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Controlul exporturilor de pământuri rare: bun pentru China, rău pentru afaceri
  • Emmanuel Macron învață ce înseamnă dominația Nvidia
  • Miza acaparării României. Apele din statele UE sunt otrăvite
  • Importăm și șefii de servicii secrete? Cu dedicație de la Elysee: Cioloș la SRI, Ciolacu la SIE!
  • Cel mai mare port al Europei se pregătește pentru un război cu Rusia
  • Bolojan și coaliția își bat joc de populație. Cresc subvențiile de la stat pentru partide
  • Israel și America nu au îngenuncheat Iranul
  • Atac mișelesc. CCR interzice grevele și protestele românilor
  • Legea europeană privind inteligența artificială are nevoie de o pauză, nu de un full stop
  • Exit mobile version