AcasăNewsMoldova, sfasiata intre Rusia si Occident

Moldova, sfasiata intre Rusia si Occident

Miliardarul Plahotniuc, principalul sforar al Republicii Moldova

In ansamblul lor, ultimele evenimente derulate weekend-ul acesta la Chisinau par copiate dupa ce se intampla prin Venezuela. Doi oameni isi aroga rolul de conducator, unul are de partea sa Moscova, celalalt se legitimeaza cu votul Occidentului. Intr-o tabara stau Plahotniuc si marionetele sale de la Curtea Constitutionala (cei patru judecatori numiti de partidul sau), in cealalta se plaseaza Maia Sandu si Andrei Nastase, varianta moldoveneasca pentru cuplul Barna-Ciolos.

Miliardarul Plahotniuc principalul sforar al Republicii Moldova

Politisti si „mascati” care inconjoara Parlamentul de la Chisinau. Generali la „Interne” care nu-l recunosc de sef pe ministru. Guvern alcatuit din politicienii majoritatii declarat nul de magistratii Curtii Constitutionale. Premier numit de un presedinte suspendat din functie. Ati inteles ceva din toata nebunia? Romania in mod cert nu, dovada tonul plictisit cu care presedintele Klaus Iohannis a comentat evenimentele din Moldova.

Plahotniuc are o jucarie noua: Curtea Constitutionala

Miliardarul Vladimir Plahotniuc a incercat sa preia in forta puterea in Moldova. Prin cei patru judecatori numiti de Partidul Democrat la Curtea Constitutionala, a obtinut suspendarea din functie a presedintelui Igor Dodon si dizolvarea Parlamentului! CC l-a numit interimar pe premierul in exercitiu Pavel Filip, care imediat s-a grabit sa convoace alegeri anticipate pentru 6 septembrie. Toate astea s-au petrecut duminica, la numai o zi dupa ce majoritatea ACUM-PSRM a votat un nou guvern, condus de Maia Sandu si cu Andrei Nastase pus sef la Interne.

Haosul a continuat si ieri, cand la Chisinau au avut loc doua sedinte de Guvern. La una au luat parte membrii Cabinetului Sandu, in timp ce dincolo s-au reunit oamenii ramasi apropiati lui Pavel Filip – ministri, secretari de stat, sefi de agentii si institutii publice. In acelasi timp, presedintele suspedat Igor Dodon a convocat de urgenta Consiliul Suprem de Securitate al tarii, invitand, totodata, intreg corpul diplomatic acreditat in Moldova la o discutie libera despre situatia politica ivita.

Ucraina, gata sa intervina

Daca pozitia Moscovei era deja cunoscuta, iar pe cea a Occidentului o anticipasem (Sandu si Nastase sunt trompetele ideologiei globalisto-progresiste a Bruxellesului), surprinde implicarea Kievului in povestea asta. Ucraina s-a bagat ca musca in lapte, grabindu-se sa-si ofere sprijinul „la nevoie”. „Suntem pregatiti sa intervenim, daca e nevoie”, zic liderii din stanga Donului. Culmea, Ucraina nu gaseste o solutie la conflictul care de ani buni a rupt tara in doua (Crimeea si regiunea Donbassului sunt pierdute), dar este gata sa „ajute” Moldova. Cum? Oferindu-i ce? Know-how despre cum se prabuseste o tara?!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
849 afisari

4 COMENTARII

  1. Politica a fost si ramane curva ,politica se face pe interese oculte, politica se face in spatele usilor inchise ,acolo se trag sforile ,ce-i la vedere este doar circul ,rafuiala mediatica face parte din asa zisa confruntare la vedere.
    Daca de 30 de ani Rusia n-a plecat din Transnistria !! ,care-i prostul care crede ca v-a pleca acum ?. O interventie armata este mult prea paguboasa pentru Rusia care are deja un embargou pentru Crimeea ,asa ca cumpara niste cozi de topor care sfirteca orce misca contra Moscovei in amarita jumatate de Moldova.
    Cand de 30 de ani mafia este atot stapina in Basarabia ,iar coruptia face legea poti crede ca lucrurile vor merge spre normalitate ??. Ucraina cu toate necunoscutele si semnele de intrebare isi baga nasul acolo unde nu-i fierbe oala si joaca strimb punind paie pe foc.
    Pana n-o sale ajunga iar cutitul la os basarabenii nu vor lua o hotarire din care sa capete macar libertatea de a fi ceea ce sunt prin grai si sange.

  2. Basarabia e romana. Politicienii joaca intre Ru si Ue. Cum i cazu si lui Dodon care pare ca lua mita de la Kremlin. Ciudat ca rusii nu l-au mierlit la ce prostan i. La rusi le plac ori sa fii smeker ori prea destept. Nu le plac diminutivele.

  3. @ Outa !

    Sint foarte tentat sa fiu de acordcu tine !
    In rest, cred ca daca moldovenii nu se trezesc, praful se va alege de aceasta tara !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger