AcasăNewsMoldova risca sa fie rupta in bucati de peste 100 de organizatii...

Moldova risca sa fie rupta in bucati de peste 100 de organizatii ostile

Serviciul de Informatii si Securitate (SIS) de la Chisinau a dat publicitatii un raport ce contine o “harta a riscurilor si amenintarilor la adresa securitatii statului”. Aceasta includ peste 100 de organizatii care „sunt gata sa rupa in bucati tara”, a declarat directorul SIS, Mihai Balan.

Problema transnistreana este cea mai mare amenintare la adresa securitatii Reublicii Moldova

Directorul SIS a afirmat, intr-un interviu pentru Europa Libera, ca tensiunile din regiune „se rasfrang negativ” asupra situatiei din Republica Moldova, iar autoritatile de la Chisinau analizeaza periodic riscurile si amenintarile la adresa securitatii statului. „As mentiona ca peste 100 de ONG-uri, servicii si organizatii, partide, mass-media sunt gata sa sfasie acest pamant, sa rupa in bucati tara”, a avertizat Mihai Balan, mentionand ca SIS „cunoaste si monitorizeaza in limitele legislatiei aceste structuri si persoane”. Directorul SISa mai declarat ca problema transnistreana este cea mai mare amenintare la adresa securitatii Reublicii Moldova. „Ce pericol poate fi mai mare decat atunci cand 10% din teritoriul Republicii Moldova este ocupat de formatiuni separatiste, stationeaza ilegal trupe straine, sunt organizate anumite grupari care se ocupa cu contrabanda, crime organizate”, a notat Mihai Balan.

Ucraina intareste apararea la granite cu separatistii transnistreani

Seful administratiei regionale din Vinnita, Ucraina, Alexandr Oliinic, a emis o dispozitie privind fortificarea apararii teritoriale a regiunii, in special unde aceasta se invecineaza cu zona transnistreana si Republica Moldova, care ar fi teritoriile cele mai probabile de unde poate porni o invazie . Potrivit mass-media ucrainene, “Regiunea noastra nu poate fi privita drept teren pentru activitatea fortelor antistatale, dar, din Transnistria foarte usor pot fi organizate actiuni ostile.”, a declarat Oliinic.

 

author avatar
Catalin Dumitrescu
895 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger