AcasăNewsMoldova, în ghearele lui Putin!

Moldova, în ghearele lui Putin!

O nouă Cortină de Fier cade peste Europa, cu Occidentul acceptând tacit și sub formă de complicitate planul pus la cale de Federația Rusă. Ucraina rămâne sfârtecată, cu graniță impusă prin mijlocul țării, iar Moldova continuă să fie capul de pod al intereselor Moscovei. Vladimir Putin nu face nicio concesie, dovadă alegerile de duminică, în care socialistul Ion Ceban a câștigat Chișinăul mergând în campanie cu un discurs pro-rus. Gheara Kremlinului ține Estul captiv chiar și după 30 de ani de la căderea comunismului!

 În turul doi al alegerilor locale, candidatul Partidului Socialist (PSRM) a învins alianța Blocului ACUM (DA și PAS), arătând că nostalgia moldovenilor față de protecționismul rus n-a dispărut nici în pragul lui 2020. La Chișinău încă se mai botează copiii Ivan și Marușka, iar limba lui Dostoievski pare, pentru foarte mulți dintre „frații” noștri, mai dulce și mai îmbietoare. Mergi la magazinele de carier și comandă orice într-o română curată și ai să primești numai priviri mirate, pe alocuri chiar furioase. Nu, nu ești în „secuime”, doar că așa reacționează moldovenii când întâlnesc români!

Mai multe femei la vot decât bărbați

Înțelegeți de ce nu-i de mirare că rusofilul Ceban a câștigat Chișinăul, cu 53,86% din sufragii? Cu toată campania pro-occidentală și chiar dacă i s-a făcut lobby intens și la București, Andrei Năstase n-a adunat nici măcar 100.000 de voturi, arată datele Comisiei Electorale Centrale.

Interesant este altceva și anume procentul de gen al celor care s-au prezentat la vot. Din 636.000 de alegători înscrişi în listele electorale permanente, 55,66% au fost femei, în timp ce 44,34% au fost bărbaţi! Cu alte cuvinte, ori nu s-au trezit după o sâmbătă seară grea, istovitoare chiar, ori bărbații moldoveni nu mai cred în promisiunile politicienilor. Altfel, se confirmă ipoteza că dacă #rezist nu e, nimic nu e! Adică, fără manipularea ONG-urilor, tinerii n-au mai ieșit din case pentru a vota – cea mai scăzută rată de prezenţă a fost la categoria de vârstă cuprinsă între 18 şi 25 de ani (5,75%)!

Unii mai visează la anticipate

Unii moldoveni încă nu s-au trezit complet din pumni. Este cazul fostului edil al Capitalei, Dorin Chirtoacă, un visător care mai crede în vorba „o dată primar, toată viața primar”. Despre rezultatul alegerilor, nepotul lui Mihai Ghimpu fabulează pe tema alegerilor anticipate și se declară „pregătit de lupta cea mare”.

În tot acest timp, Ceban e și el pregătit, dar să depună jurământul. La Moscova, cumva?

Într-o postare pe Facebook, Mihai Ghimpu a dat de pământ cu desemnarea lui Andrei Năstase drept candidat la Primăria Chișinăului: „Am spus de la bun început că dacă Năstase iese în turul doi, Ion Ceban devine primar. Aţi mers cu Năstase, ACUM pupaţi-l pe Ivan, scuzată să-mi fie vorba!”.

Dinspre Maia Sandu, liderul PAS şi parteneră de coaliţie cu Andrei Năstase, nicio vorbuliță. E tăcere de mormânt în tabăra pro-occidentalilor, semn c-au priceput mesajul Europei – Moldova rămâne roșie!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
528 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger