AcasăNewsMoldova in alerta! Exercitiile militare din Marea Neagra se prelungesc

Moldova in alerta! Exercitiile militare din Marea Neagra se prelungesc

Nava USS Truxtun se mai joaca prin Marea Neagra

Parlamentul de la Chisinau a organizat intruniri cu usile inchise privind securitatea tarii, in contextul crizei din Ucraina.

Nava USS Truxtun se mai joaca prin Marea Neagra

La aceste audieri participa reprezentantii serviciilor de securitate, care vor informa despre evolutiile regionale ingrijoratoare, generate de presedintele rus, Vladimir Putin.

Putin isi desfasoara strategia in forta

Guvernantii de la Chisinau se tem ca si in Republica Moldova pot avea loc operatiuni asemanatoare celor din Ucraina, executate de trupele speciale ruse „deghizate” in forte „proruse”. Putin isi continua strategia de refacere a Uniunii Sovietice. Dupa ce a declarat ca nu vrea alte „demersuri” de anexare a unor teritorii in afara de Crimeea, care era un loc aparte in sufletul rusilor, la nici o zi, Guvernul rus a pus pe tapet „sustinerea Transnistriei”, care deja e prezentata ca „regiune prorusa” din Republica Moldova. Motivul schimbarii de macaz ar fi, conform vicepremierului rus Dmitri Rogozin „blocada asupra Transnistriei instituita de Ucraina”. Iar seful misiunii Ucrainei la ONU, Iuri Klimenko, a avertizat ca Rusia nu se va multumi numai cu Crimeea. „Exista indicii ce arata ca Rusia se pregateste sa lanseze o interventie de anvergura in estul si sudul Ucrainei”, a declarat Klimenko. Forte de securitate ucrainene au arestat in aceste regiuni „activisti prorusi” care detineau documente de identificare de la servicii de securitate rusesti. In acest context, SUA prelungesc exercitiile militare din Marea Neagra, in cooperare cu Bulgaria si Romania.

Alti demnitari rusi sanctionati de SUA

Departamentul Trezoreriei SUA a publicat o lista cu inca 20 de rusi care vor fi sanctionati prin inghetarea valorilor pe care le detin, plus o banca. Pe lista se afla adjunctul sefului administrativ de la Kremlin, Aleksei Gromov, seful Biroului Executiv al presedintelui, Serghei Ivanov, presedintele Camerei Inferioare a Parlamentului, Serghei Nariskin. Oamenii de afaceri Arkadi si Boris Retenberg, presedintele Cailor Ferate ruse, Vladimir Iakunin si seful Volga Group, Ghenadi Timcenko, se afla si ei pe lista sanctionatilor, fara sa se precizeze ce legatura au avut cu „criza”. Totodata, se interzice orice tranzactie cu Banca Rossiya, cu sediul in St.Petersburg, folosita de multi oficiali guvernamentali. Farafastacuri!

author avatar
Adina Mutar
599 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger