AcasăNewsMoldova: Cincizeci si unu de localitati fara energie electrica din cauza ninsorii

Moldova: Cincizeci si unu de localitati fara energie electrica din cauza ninsorii

(foto: impactingorj.ro)

Locuitorii din 51 de localitati din judetele Vaslui, Botosani, Bacau si Iasi nu au energie electrica, din cauza ninsorilor si a viscolului.

(foto: impactingorj.ro)

Potrivit unui comunicat emis de E-On Moldova, din cauza conditiilor meteo din ultimele 24 de ore,  retelele de electricitate au fost grav avariate, 51 de localitati ramanand fara energie electrica.

Mai multe conductoare, elemente de izolatie si de sustinere au fost afectate total si aproximativ 270 posturi de transformare au fost avariate din cauza ninsorilor si a viscolului din ultimele ore. Vaslui este judetul cel mai afectat, unde 22 de localitati au ramas fara electricitate. Nici judeul Botosani nu o duce mai bine, acolo fiind 13 localitati afectate. In judetul Iasi, sapte localitati nu sunt alimentate nici ele cu energie electrica, in Suceava sase localitati, iar in Bacau trei.  Localnicii din judetul Neamt sunt mai norocosi, deoarece nu exista localitati afectate integral, fiind raportate doar afectiuni pe suprafete mici.

Furnizorul national de energie electrica spune ca este posibil sa mai apara defectiuni, data fiind starea vremii. Angajatii E-On incearca sa remedieze problemele, dar din cauza drumurilor inzapezite acest lucru este foarte dificil.

„Echipele companiei au fost suplimentate si actioneaza in continuare, dar exista posibilitatea ca in unele zone, urmare a accesului dificil cauzat de drumurile inzapezite si viscol, interventia sa se faca cu intarziere. Ii asiguram pe consumatori ca echipele de interventie ale companiei depun toate eforturile, pentru ca alimentarea cu energie electrica sa fie reluata cat mai repede posibil”, se arata in comunicat.

author avatar
Andra Nesu
212 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger