AcasăNewsRĂZBOI ÎN UCRAINA. Moldova refuză să dea Ucrainei avioane MiG-29! / De...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Moldova refuză să dea Ucrainei avioane MiG-29! / De ce se teme Chișinăul

Moldova a refuzat să vândă Ucrainei avioane MiG-29 - presă (sursa foto: timpul.md)

Războiul din Ucraina rămâne o preocupare reală pentru Europa și întreaga lume. Au trecut 54 de zile de la momentul invadării Ucrainei, iar atenția tuturor se îndreaptă și spre reacțiile liderilor politici.

În tot acest context, s-a aflat că Republica Moldova ar fi refuzat să dea Ucrainei cele 6 avioane MiG-29 pe care la are în dotare. Motivul: Chișinăul nu a dorit să irite Moscova, scrie presa oficială din Moldova!

Avioane MiG-29 la o bază din nordul țării

Încă din primele zile de la invazia rusească în Ucraina, conducerea ucraineană a făcut apel la guvernul moldovean să transfere Ucrainei aeronavele de luptă ale Forțelor Aeriene ale Moldovei, potrivit timpul.md. E vorba despre 6 avioane MiG-29, pe care le deține Republica Moldova și care nu sunt folosite, scrie aceeași sursă, cu trimitere la un articol din presa ucraineană – vezi AICI.

Avioanele MiG-29 ale Ministerului moldovean al Apărării se află la o bază aeriană din nordul țării, fiind în funcționale, „dar într-o stare tehnică deplorabilă”.

Cererea Kievului s-a lovit de un refuz categoric din partea conducerii Executivului de la Chișinău, pe motiv că „nu vrem să irităm Rusia”, potrivit sursei citate.

Totul, în ideea că Rusia ar putea considera un astfel de demers drept o încălcare a principiului neutralității.

author avatar
Andrei Coman
244 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger