AcasăNewsMohammed, al treilea prenume in Viena

Mohammed, al treilea prenume in Viena

Iar primul copil nascut in 2018 la Viena este tot de religie musulmana, o fetita.

Surprinzator sau nu, intr-o tara unde un partid anti islam si anti emigratie (FPO) s-a plasat pe locul doi in alegerile legislative, printre cele mai populare prenume pe care locuitorii capitalei Austriei le dau noilor nascuti figureaza si numele profetului. Iar primul copil nascut in 2018 la Viena este tot un musulman.

Iar primul copil nascut in 2018 la Viena este tot de religie musulmana o fetita

Potrivit datelor stastistice, in Viena, prenumele Mohammed devine o alegere din ce in ce mai frecventa in randurile tinerilor parinti. Apoi confirmata oficial de municipalitate: cele mai populare prenume date baietilor in 2017 au fost, pe primul loc, Alexander, apoi Maximilian, in timp ce prenumele musulman Mahommed a fost cea de-a treia cea mai populara alegere a parintilor. Autoritatile din Viena au indicat ca toate variantele de scriere a acestui prenume-Muhamed, Mohamad, Muhammad , Mohammed sau Mahomet-au fost luate in calcul. Anul trecut, in Viena, 175 de nou nascuti au primit prenumele Alexander, 161 cel de Maximilian iar 159 au fost botezati Mohammed. In topul celor mai populare cinci prenume figureaza si David (151) si Philip (137).

Prenumele musulmane devin din ce in ce mai frecvente in Austria

Printre prenumele feminine, Sofia conduce se afla in top (183 nou nascuti), urmat de Sarah (173) si Anna (142). Pe de alta parte, un nou nascut, o fetita, Asel Tamga, desemnata de spitalul din Viena ca primul nascut in 2018  in capitala Austriei, impreuna cu parintii ei, au fost victimele unor injurii rasiste si islamofobe pe Internet. Aceasta din cauza ca mama fetitei a aparut intr-o fotografie facuta la spital purtand valul islamic. Presedintele Austriei, Alexander Van der Bellen, a reactionat: ”Toti oamenii sunt liberi si egali in demnitate si in drepturi”.

author avatar
Tudor Borcea
425 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger