AcasăNewsModificarile la Codul penal, adoptate si de Camera. Opozitia, gata sa sesizeze...

Modificarile la Codul penal, adoptate si de Camera. Opozitia, gata sa sesizeze CCR

Modificarile la Codul penal au trecut de Legislativul intrunit, in aceasta perioada, in sesiune extraordinara.

Cu doar doua voturi peste limita celor 165 de voturi minim necesare pentru ca noul Cod penal sa treaca de forul decizional, proiectul de modificare a CP-ului a trecut de Camera Deputatilor, in sedinta de miercuri. Au fost 167 de voturi „pentru”, 97 „contra” si cateva abtineri.

La scurta vreme dupa ce s-a aflat rezultatul votului, atat PNL-ul, cat si USR-ul au anuntat ca intentioneaza sa se adreseze Curtii Constitutionale. Liderul deputatilor liberali -care incercase, anterior pe durata sedintei, fara succes, sa amane votul final pe noul Cod penal pentru ziua de joi -a anuntat de la tribuna salii ca „PNL va contesta la CCR acest vot, PNL va utilizatoate toate parghiile institutionale, democratice pentru a dejuca acest plan”. Mai mult, liberala considera ca „adevaratul program de guvernare a fost Codul penal. I-ati mintit pe alegatorii dumneavoastra”.

Totodata, useristii si-au anuntat intentia de a se adresa forului condus de Valer Dorneanu via Facebook. „Noul Cod Penal a trecut de Parlament! Noi, USR, vom lupta ca aceasta lege sa nu intre in vigoare. O vom contesta la CCR, vom atrage atentia Comisiei de la Venetia, Comisiei Europene, partenerilor nostri interni si externi”, sustin reprezentantii USR.

sursa foto: facebook.com/GrupPSD

author avatar
Cristina Stefan
98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger