AcasăNewsÎnceperea noului an școlar aduce schimbări importante. Din ordinul lui Anisie, s-a...

Începerea noului an școlar aduce schimbări importante. Din ordinul lui Anisie, s-a renunțat la el!

Monica Anisie, ministrul Educației a anunțat că profesorii sunt sfătuiți să treacă în catalog notele și absențele la sfârșitul orelor. Astfel, dascălii nu vor mai veni în clasă cu catalogul, ci vor folosi o agendă personală, în care vor trece notele elevilor. Ulterior, în cancelarie, vor transfera calificativele în catalog.

Catalogul electronic va înlocui catalogul clasic

De asemenea, Anisie a mai spus că o altă variantă, care acum este în dezbatere, ar fi catalogul electronic.

„Catalogul poate fi completat și după ce își încheie profesorul activitatea didactică, după cele 2-3 ore pe care le are la diferite clase. Poate merge în cancelarie și poate să treacă notele sau absențele elevilor din ziua respectivă”, a spus Anisie.

„De asemenea, fiindcă în această perioadă a suspendării cursurilor, am experimentat și condica electronică și catalogul electronic, în felul acesta, profesorii – și școala, de fapt, ar putea să realizeze un catalog electronic sau o condică electronică și acolo profesorul să treacă toate aceste aspecte”, a adăugat ea.

Cum pot lipsi elevii de la școală

Ministrul Educației a mai spus că nu vor mai fi pauzele între orele de curs, așa cum erau până acum. Elevii  vor beneficia de câte două pauze pe oră. Astfel, copiii pot ajunge la toaletă fără să se aglomereze. Orarul nu va mai cuprinde, la gimnaziu și liceu, decât două, trei materii, predate intensiv, urmate de alte două, trei materii.

De asemenea, lecțiile online vor fi transmise din timpul orei fizice de curs.

În ceea ce-i privește pe părinții care cer dreptul de a opta dacă își trimit sau nu copiii la școală, Anisie spune că, dacă elevii locuiesc cu bolnavi cronici, pot prezenta o adeverință de la medic și pot opta pentru sistemul online. Într-un studiu realizat de ministerul Educației, mai mult de jumătate dintre părinți vor revenirea elevilor la cursuri față în față, în timp ce aproape o treime își doresc ca școala să înceapă în sistem hibrid.

author avatar
Eli Dan Davidescu
251 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger