AcasăNewsModificarea din certificatul verde! Rafila: „Încercăm o întoarcere la normalitate”

Modificarea din certificatul verde! Rafila: „Încercăm o întoarcere la normalitate”

certificatul verdeModificarea din certificatul verde! Rafila: „Încercăm o întoarcere la normalitate”

Legea certificatului verde la muncă va fi modificată complet sub alt nume. Ministrul Sănătății a participat la o ultimă consultare cu miniștrii Sănătății din țările UE înainte de a trimite în Parlament proiectul legii certificatului verde.

Alexandru Rafila a transmis miercuri, 8 decembrie, că testarea pentru COVID-19 va fi inclusă în certificatul verde.

„Încercăm o întoarcere la normalitate și o întoarcere la un parteneriat cu populația. România a luat aceste măsri, care par măsuri de relaxare: prelungirea programului agenților economici cu o oră, mărirea gradului de ocupare a sălilor la 50% de la 30%, renunțarea la restricțiile de circulație din timpul nopții și, un lucru care cred că duce la eliminarea unei discriminări, accesul pe baza certificatului electronic Covid care include de data aceasta și testarea”, a declarat ministrul Sănătății.

Alexandru Rafila: „Mai bine sa avem o relaxare”

Rafila a precizat că decât să existe reguli extrem de dure, limitative care nu sunt respectate, este „mai bine să avem o anumită relaxare și cu respectarea riguroasă a tuturor acestor reguli”, afirmă oficialul.

„Faptul că sunt patru zile – 24 și 25 decembrie, 31 decembrie și 1 ianuarie – în care manifestările în aer liber pot fi organizate fără limitări deosebite nu înseamnă că „trebuie să transformăm aceste manifestări în vector de propagare a infecției. De asta este practic posibilă organizarea de manifestări în spații deschise fără niciun fel de probleme, cu o condiție: populația să aibă un comportament preventiv”, a mai precizat ministrul Sănătății Alexandru Rafila.

author avatar
Andreea Vlad