AcasăNewsModernizarea combinatului Azomures, gata in noiembrie. Investitiile ajung la 240 de milioane...

Modernizarea combinatului Azomures, gata in noiembrie. Investitiile ajung la 240 de milioane de euro

Rezultatele celui mai amplu proces de modernizare din istoria combinatului Azomures, cel mai important producator de ingrasaminte din Romania, vor putea fi vazute incepand din toamna.

Rezultatele investitiilor ce se ridica la suma de 240 de milioane de euro vor fi prezentate in cadrul unui eveniment special, la finele acestui interval destinat modernizarii combinatului. Inaugurarea va avea loc pe 19 noiembrie, la Tirgu Mures, in prezenta atat a reprezentantilor autoritatilor locale, cat si centrale, precum si ai reprezentantilor comunitatii locale, parteneri ai companiei.

Investitiile sunt menite sa reduca emisiile in mediul inconjurator, cat si sa contribuie la cresterea capacitatii de productie si la imbunatatirea calitatii produsului finit. In cadrul acestui proiect au fost modernizate, printre altele, instalatia de producere a ureei, precum si a instalatiilor Amoniac III si Amoniac IV. Totodata, a fost implementat nou sistem de epurare a apelor uzate. Atat noile instalatii, cat si cele modernizate vor fi puse in functiune in decembrie 2015.

Retehnologizarea platformei de lucru asigura incadrarea in noile norme de mediu aplicabile din ianuarie 2016. In numai 3 ani de zile, din 2013 si pana in 2015, actionariatul Azomures, Ameropa, a facut o investitie de 6 ori mai mare decat investitiile realizate pe o perioada de 14 ani sub umbrela precedentului actionariat al combinatului. Urmand politica Ameropa la nivel international, Azomures integreaza in strategia sa de business obiectivele economice si sociale avand ca scop dezvoltarea durabila.

Azomures a beneficiat de sprijin si incredere si din partea autoritatilor statului si comunitatatii locale, unul dintre cei mai importanti parteneri ai sai. Astfel, programul de modernizare se desfasoara conform planului, aducand beneficii pe termen lung in ceea ce priveste economia locala si nationala. Azomures dovedeste inca o data faptul ca poarta amprenta profesionalismului si preciziei elvetiene.

Azomures este cel mai important producator de ingrasaminte din Romania, furnizor de ingrasaminte de cea mai buna calitate, precum si al unui suport tehnic constant oferit fermierilor autohtoni. Compania se inscrie in topul celor mai moderne si eficiente combinate de ingrasaminte din Europa gratie preocuparii pentru o dezvoltare durabila, prin protectia mediului inconjurator si a implementarii de actiuni in sprijinul comunitatii.

sursa foto: azomures.com

author avatar
eNational
235 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger