AcasăNewsModele de subiecte pentru Evaluarea Nationala si BAC 2012, publicate pe Ministerul...

Modele de subiecte pentru Evaluarea Nationala si BAC 2012, publicate pe Ministerul Educatiei

(foto: mediasinfo.ro)

Centrul National de Evaluare si Examinare a publicat pe internet modelele de subiecte pentru examenele nationale din anul 2012. Acestea respecta Metodologia de organizare si desfasurare a evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a in anul scolar 2011-2012 precum si Metodologia de organizare si desfasurare a examenului de bacalaureat 2012.

(foto: mediasinfo.ro)

Modelele de subiecte pentru evaluarea competentelor si probelor scrise sunt insotite de precizari privind telul evaluarii, statutul disciplinei, structura subiectelor, competentele de evaluat, detalii privind evaluarea, inclusiv baremele de evaluare si de notare.

La evaluarea nationala pentru absolventii clasei a VIII-a se regasesc modelele de subiecte pentru Limba si literatura romana si Matematica, precum si pentru Limba si literatura materna ( sase discipline ).

Pentru examenul de Bacalaureat 2012 este prezentat spre informarea elevilor, a profesorilor si a tuturor celor interesati, un ghid privind desfasurarea probelor A si B (de evaluare a competentelor lingvistice de cumunicare orala in limba romana si in limbile materne), a probei C (de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala studiata in liceu) si a probei D (de evaluare a competentelor digitale).

De asemenea, sunt publicate modele de subiecte pentru toate probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, dar si pentru probele scrise si anume pentru Limba si literatura romana, limba si literatura materna (sapte discipline) si pentru cele cinci discipline socio-umane. Pentru proba C sunt publicate modele structurate in functie de continutul probei: intelegerea unui text audiat, proba scrisa si proba orala, corespunzatoare celor zece limbi de circulatie internationala studiate in liceu. Sunt publicate si traduceri ale modelelor de subiecte in limbile minoritatilor nationale.

Modelele de subiecte sunt orientative si au ca scop familiarizarea elevilor si a profesorilor cu tipul de subiecte, precum si cu nivelul de dificultate al acestora. Modelele se gasesc la adresa www.subiecte2012.edu.ro.

author avatar
Razvan Telegescu
2.574 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger