AcasăNewsMobilizare masiva de trupe si echipamente militare rusesti in estul Ucrainei

Mobilizare masiva de trupe si echipamente militare rusesti in estul Ucrainei

Camioane Kamaz, incarcate cu munitie si echipamente militare

Moscova si-a exprimat foarte clar intentiile cu privire la alegerile prezidentiale si legislative din regiunile separatiste Lugansk si Donetk: le va recunoaste! Ba mai mult, a trimis trupe si echipamente militare.

Camioane Kamaz, incarcate cu munitie si echipamente militare

Presa rusa anunta direct „alegeri in Republicile Populare Lugansk si Donetk”. Cat despre vreo „relatie” teritoriala a acestora cu Ucraina, nici vorba.

Mobilizare intensa a trupelor rusesti

Kievul a denuntat duminica „o mobilizare intensa de echipamente si trupe provenind din Rusia in estul rebel al Ucrainei”, unde se desfasoara alegerile prezidentiale si legislative organizate de separatistii prorusi. „Este o mobilizare intensa de echipamente militare si trupe inamice dinspre teritoriul rus spre teritoriul controlat de rebeli”, a declarat un purtator de cuvant al armatei ucrainene, Andrei Lisenko, in cursul unei conferinte de presa. Inregistrarile video difuzate de presa ucraineana arata zeci de camioane militare fara numere de inmatriculare, prezentate drept „un convoi rusesc pe strazile din Donetk”. Jurnalistii occidentali au raportat aparitia unui convoi de camioane militare Kamaz, incarcate cu sisteme antiaeriene, lazi cu munitie, sisteme de radar, lansatoare de rachete multiple Grad, plus autobuze pline cu oameni inarmati.

SUA si UE considera alegerile ilegale

Uniunea Europeana si Statele Unite au afirmat ca scrutinul organizat de „prorusi” in Lugansk si Donetk nu are nicio valoare. Autoritatile ucrainene au deschis duminica o ancheta penala „pentru tentative de preluare a puterii si schimbare a ordinii constitutionale”,  in contextul alegerilor organizate de separatisti.

author avatar
Adina Mutar
252 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger