AcasăNewsMobilizare ca pe vremea lui Ceauşescu la restaurarea căii ferate care leagă...

Mobilizare ca pe vremea lui Ceauşescu la restaurarea căii ferate care leagă Ucraina de Galaţi

Calea ferată se modernizează prin desființare

Autorităţile noastre au decretat mobilizare generală pentru repararea căii ferate care leagă Galaţiul de Ucraina, mai exact între Gara Larga şi Portul de mărfuri.

Mai multe echipe de muncitori din judeţele Vrancea şi Buzău vor fi aduse la Galaţi, pentru a finaliza cât mai repede operaţiunea de înlocuire a mii de traverse, pe o lungime de 4,7 kilometri.

Linia, închisă în ultimii 30 de ani

Linia cu ecartament larg face legătura cu punctul de trecere a frontierei de la Giurgiuleşti din Republica Moldova, iar porțiunea unde se desfășoară lucrări a fost închisă traficului în ultimii 30 de ani.

Pe această rută pot fi aduse cereale din Ucraina, prin tranzitarea Republicii Moldova, către portul de mărfuri Galaţi. Au prioritate exporturile de cereale ale Ucrainei către ţările din nordul Africii şi din Orientul Apropiat, dar şi exporturile de produse metalurgice sau chimice.

În pragul unei posibile crize alimentare europene, Galaţiul poate juca un rol crucial în deblocarea situaţiei mărfurilor din Ucraina, în special în ceea ce priveşte transportul cerealelor pe Dunăre.

Astfel, darea în folosinţă a liniei ferate cu ecartament larg, care ar permite trenurilor cu cereale din Ucraina să ajungă până în port, astfel încât mărfurile să fie încărcate în vapoare, este vitală în actualul context internaţional”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

author avatar
Andrei Ștefan
576 afisari

3 COMENTARII

  1. Daca era ceva in folosul romanilor dura pe putin doi trei ani,dar cind este ordin de sus se executa nu se discuta.

  2. Bai romanasilor din su-dan-ez-ia, degeaba va tot strofokati atata, foametea oricum vine, totul a pornit din martie 2020 cand a-ti inghitit galuska cu virusul micut invizibil chinezesc, acum deja s-a intrat in linie dreapta cu reducerea acce-lerata a popul-atiei, oricum, pe majoritatea o sa va cam ia dra-ku, mai ales pe adun-atura aia a coba-ilor vax-xinati in cap ai lui Gheorghitza Mu-it-za, cu aia o sa faca astia ce vor !! Ha ha ha 🙂 Hai, bai, ca nu mai e mult, si incepe din nou circul mare in toamna, cob-aii o sa devina de data asta si mai-mute neb-une, o sa fie o adevarata placere sa vezi cum o sa ii capseze naz-istii astia din nou in cap si in vene, ca pe toti dro-gatii !!

  3. Acest guvern de tradatori corupti fac alte interese ale Diavolului in loc sa faca ceva pentru interesul Romaniei ,la puscarie cu ei

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger