AcasăNewsMobilier nou și echipamente digitale de ultimă generație pentru școlile din Sectorul...

Mobilier nou și echipamente digitale de ultimă generație pentru școlile din Sectorul 4. Primarul Băluță a semnat!

Școlile din Sectorul 4 vor avea parte de mobilier nou și echipamente digitale de ultimă generație. Este promisiunea ce vine de la nivelul Primăriei de sector, după ce edilul Daniel Băluță a semnat, miercuri, un contract de finanțare în valoare de aproximativ 85 de milioane de lei.

„Sectorul 4 al Municipiului București demonstrează încă o dată că se poate! După ce a accesat cei mai mulți bani din PNRR pentru eficientizarea energetică a blocurilor de locuințe și a clădirilor în care funcționează unități de învățământ, comunitatea Sectorului 4 va primi în perioada de urmează fonduri nerambursabile în valoare de 84.230.328 milioane de lei”, transmite Primăria locală, într-un comunicat.

Băluță a semnat contractul chiar la Guvern

Pentru suma sus menționată, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a semnat, miercuri, contractul de finanțare, în cadrul unui eveniment organizat la Palatul Victoria, la care au fost prezenți premierul Marcel Ciolacu, președintele Senatului, Nicolae Ciucă, precum și miniștrii Educației, Ligia Deca, și Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, dar și Emil Boc, președintele Asociației Municipiilor din România.

„Banii vor fi folosiți pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale de ultimă generație a unităților de învățământ preuniversitar din Sectorul 4.
Reamintim faptul că Sectorul 4 al Municipiului București este campion absolut la accesarea fondurilor din PNRR. Nu mai puțin de 260 de milioane de euro au fost accesate pentru anveloparea a peste 201 blocuri, adică 80% din banii disponibili la nivel național”, Se mai precizează în comunicatul Primăriei Sectorului 4.

Edilul Băluță s-a declarat bucuros de faptul că, grație acestor fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), școlile din sectorul pe care-l conduce vor fi dotate cu mobilier și echipamente digitale.

„Investițiile în infrastructura școlară reprezintă temelia pe care putem construi viitorul copiilor noștri. Mă bucur că am reușit să aducem în Sectorul 4, aproximativ 85 de milioane de lei, din PNRR. Cu această sumă vom reuși să dotăm cu tot ceea ce trebuie, cu mobilier și echipamente digitale, școlile din sectorul nostru”, a declarat primarul Daniel Băluță.

author avatar
Andrei Coman
179 afisari

2 COMENTARII

  1. Echipamentele digitale la scoala generala genereaza analfabeti. Cele mai moderne chestii care se invata la scoala pina in clasa a IX-a sint Teorema lui Ceva si Dreapta lui Simpson care dateaza din secolul XIX cind masinile de calculat erau mecanice. Elevii trebuie sa stie sa folosesca hirtia si creionul nu calculatorul. Cu alte cuvinte, asistam la o frauda de mari proportii pe care cetatenii o vad limpede dar se fac ca nu o vad. Si inca ceva: a-i obisnui pe copii cu masinile electronice de la ciclul primar e ca in bancul acela cu Oltenii care-si tineau copiii in beci sa se ‘nvete sa mearga cu metrou’ !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger