AcasăNewsMoartea suspecta a miliardarului rus Boris Berezovski. S-a sinucis sau "l-au sinucis"?

Moartea suspecta a miliardarului rus Boris Berezovski. S-a sinucis sau „l-au sinucis”?

Magnatul rus Boris Berezovski a incetat din viata sambata, In Anglia. Anuntul a fost facut de ginerele sau, Egor Schuppe, pe pagina de Facebook.

Moartea afaceristului rus, gasit mort in casa sa din Surrey, sudul Angliei, ridica mari semne de intrebare vizavi de amestecul Kremlinului in toata aceasta poveste, avand in vedere ca oligarhul, exilat in Marea Britanie, se afla de cativa ani in opozitie cu politica „dictatoriala” a lui Vladimir Putin.


Si totusi, potrivit avocatilor decedatului, dar si televiziunilor moscovite, cu doua luni inainte sa moara, Boris Berezovski (67 de ani) i-ar fi cerut iertare lui Vladimir Putin. Berezovski „i-a cerut iertare” presedintelui Vladimir Putin „si voia sa revina in Rusia, cu putin timp inainte sa moara”, spune purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Unul dintre avocatii miliadarului rus, Aleksandr Dububrovinski, sustine pe pagina sa de Facebook ca Berezovski s-ar fi sinucis. A fost gasit mort in cada de baie, in vila sa din Surrey, sambata dimineata in jurul orei 11.00 (ora locala). Potrivit informatiilor preliminare ale politiei engleze, afaceristul ori s-a sinucis, ori a suferit un atac de cord, pe corpul sau nefiind gasite urme de violenta.

Secretarul de presa al Kremlinului, Dmitri Peskov, spune ca, in urma cu doua luni, Berezovski i-a trimis o scrisoare lui Vladimir Putin prin care ii cerea permisiunea sa se intoarca in tara, promitand ca isi va cere scuze, publice, „pentru toate greselile facute”.

Boris Berezovski a fost condamnat in contumacie la 18 ani de inchisoare pentru spalare de bani, delapidari de fonduri si talharie. Din 2000, afaceristul s-a stabilit in Anglia, si toate solicitarile Rusiei, adresate Regatului Unit, pentru extradarea afaceristului, s-au lovit de refuzuri din partea autoritatilor britanice.

author avatar
Mihai Koblenko
1.568 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger