AcasăNewsMoartea lui Steve Jobs ar putea salva esecul iPhone4S

Moartea lui Steve Jobs ar putea salva esecul iPhone4S

Moartea lui Steve Jobs la doar cateva ore distanta de una dintre cele mai mari deziluzii produse de Apple, iPhone4S in loc demult asteptatul iPhone5,  ridica mai multe semne de intrebare care, poate, isi vor gasi raspunsul in viitorul apropiat. Vazuta din acest unghi, exista posibilitatea ca moartea ”parintelui Apple” sa stearga dezamagirea iPhone4S prin faptul ca este ultimul gadget  pe care si-a pus decisiv amprenta Steve Jobs.

Asta nu inseamna ca mai-marii Apple ar fi ascuns moartea lui Steve Jobs pentru a putea lansa noul produs al companiei, inainte de anuntarea unui eveniment atat de tragic – speculatie care face furori pe blogurile fanilor Apple.

In schimb, cea mai realista speculatie si care are valoare de intrebuintare, este cea in care sefii Apple, stiind ca marele Steve Jobs nu se simte prea bine si poate muri in orice clipa, au facut tot posibilul pentru a lansa noul produs inainte de tragicul eveniment. Efectul scontat? Pai daca iPhone4S ar fi deceptionat fanii – fapt ce s-a si intamplat – atunci acest esec ar putea fi recuperat prin lansarea pe piata a unui mesaj subtil ca este ultimul produs in realizarea caruia s-a implicat activ Steve Jobs.

Steve Jobs, viata unui geniu dat spre adoptie

”Michelangelo al erei digitale”, cum a fost supranumit Steve Jobs, s-a nascut la 24 februarie 1955. Parintii lui naturali, Joanne Simpson si sirianul Abdulfattah Jandali, abia absolvisera facultatea, erau necasatoriti si intentionau, inca dinainte de nasterea micutului, sa-l de-a spre adoptie. Aproape au batut palma cu o familie de avocati, dar care s-au razgandit in ultima clipa, intrucat isi doreau o fetita. ”Asa ca parintii mei (Paul si Clara Jobs – n.r.), care se aflau pe lista de asteptare, au primit un telefon in mijlocul noptii. «Sigur ca vrem sa il adoptam!», a fost raspunsul lor. Insa, initial, mama mea biologica a refuzat sa semneze actele de adoptie, pentru ca aflase ca nici viitorii mei parinti nu terminasera colegiul. Pana la urma, au convis-o, cand i-au promis ca eu voi merge la colegi”, dupa cum a povestit chiar Steve Jobs in 2005.

Si-a respectat si iubit foarte mult parintii adoptivi, lucru care a contat atunci cand Steve a renuntat la facultate, dupa doar sase luni. Nu stiam ce vreau sa fac cu viata mea si nu stiam cum ma poate ajuta colegiul sa ma hotarasc”, a recunoscut co-fondatorul Apple. ”Si mai si cheltuiam toate economiile pe care parintii mei le facusera, de-a lungul vietii. Asa ca am renuntat, sperand ca totul va fi bine. A fost una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat. Am inceput sa merg doar la orele care ma interesau. Nu aveam unde sa dorm, asa ca dormeam pe jos, in camerele prietenilor. Returnam sticlele de Cola ca sa am cu ce sa-mi cumpar de mancare si mergeam 11 kilometri pe jos, in fiecare duminica, ca sa iau o masa buna la templul budist Hare Krishna.”

Gigantul de 350 miliarde de dolari, infiintat in garajul parintilor

In 1976, la trei dupa ce a renuntat la colegiu, infiinteaza, alaturi de Steve Wozniak si Ronald Wayne, compania Apple – actualmente un imperiu in valoare de 350 miliarde de dolari, dar care initial a functionat in garajul familiei Jobs.  Intr-un timp foarte scurt, au inceput sa se bucure de succes, pentru ca la opt ani de la aparitie Apple sa lanseze primul sau produs revolutionar: computerul Macintosh.

La pachet cu faima si succesul, Steve Jobs a avut parte si de certuri in interiorul afacerii la care a pus umarul, iar in 1986 este fortat sa paraseasca Apple, dupa o neintelegere la varful companiei.

Dupa cum era de asteptat, Jobs  fondeaza alte doua mega-afaceri in domenul IT – NeXT si Pixar – ultima fiind compania care a lansat primul film artistic animat creat in totalitate pe computer: Toy Story. In 1996, NeXT este achizitionata de Apple Inc.  iar Steve Jobs revine pe pozitia de CEO si incepe sa dezvolte nebunia cu ”i” in fata: iPod (2001), iTunes (2003), Iphone (2007), Ipad (2010).

Boala necrutatoare In 2004, Steve Jobs a fost diagnosticat cu o forma foarte rara de cancer la pancreas, despre care medicii au spus ca este incurabil. Ulterior au revenit si s-a incercat operarea tumorii, insa starea de sanatate a ”regelui din Silicon Valley” a inceput sa se irautateasca, iar in 2009 a fost supus unui transplant de ficat, cu speranta unei insanatosiri care intarzie sa apara, fapt ce-l determina pe Steve Jobs sa-si ia concediu medical in ianuarie 2011, pentru ca in luna august a aceluiasi an sa se retraga definitiv din fruntea Apple.

Avere de 7 miliarde de dolari

Pe langa toate inventiile sale, Steve Jobs lasa in urma sa si o avere de aproximativ 7 miliarde de dolari, care va fi, cel mai propabil, impartita intre membrii familiei acestuia. Are oficial trei copii cu sotia sa Laurene Powell, insa si o fiica pe care a renegat-o initial, rezultata dintr-o relatie din tinerete cu Chrisann Brennan.

Reactii Mark Zuckerberg, fondator si CEO Facebook:

”Steve, iti multumesc pentru ca mi-ai fost un mentor si un prieten. Iti multumesc pentru ca mi-ai aratat ca putem schimba lumea prin ceea ce construim. O sa imi fie dor de tine!”

Bill Gates, fondator Microsoft:

”Eu si Steve ne-am cunoscut acum aproape 30 de ani si am fost colegi, prieteni si rivali pentru mai mult de jumatate din viata.  Omenirea vede foarte rar personalitati cu un asemenea impact, efect pe care il vor simti multe generatii de aici inainte. O sa imi fie tare dor de Steve!”

Top 5 inventii marca Steve Jobs care au schimbat lumea:

1984 – computerul Macintosh si mouse-ul

2001 – iPodul si ”rotita magica”

2003 – iTunes, un magazin virtual de muzica inovator si de succes

2007 – iPhone

2010 – iPad

author avatar
Ciprian Purice
877 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger