AcasăNews„Moartea Americii!” – răcnită de deputaţi în Parlamentul Iranului

„Moartea Americii!” – răcnită de deputaţi în Parlamentul Iranului

Deputaţii iranieni au scandat „Moarte Americii!” duminică, în plină sesiune parlamentară, în contextul tensiunilor care erau să erupă într-un război între Washington şi Teheran zilele trecute.

Deputații iranieni scandând Moarte Americii în timp ce ard însemnele Statelor Unite Sursa foto Twitter

Reacția din Legislativul persan vine după atacurile cibernetice lansate joi spre vineri de SUA împotriva unor baze militare și unei rețele de spionaj din Iran, ca răspuns la distrugerea unei drone americane „de spionaj” de peste 200 de milioane de dolari de către militarii guvernului de la Teheran. Presa americană a scris că Trump a anulat – tot joi – „în ultima clipă” atacuri cu rachete împotriva unor baze militare din Iran ca represalii pentru doborârea dronei.

Deputații Majlis au intonat faimosul slogan pentru a saluta un discurs al președintelui adjunct al Parlamentului, Masoud Pezeshkian, care denunţa Statele Unite drept „adevăratul terorist mondial”. „America este adevăratul terorist mondial care seamănă haos în ţări, înzestrează grupurile teroriste cu arme sofisticate, provoacă insecuritate şi continuă să spună: «Veniţi să negociaţi»”, a declarat Masoud Pezeshkian în deschiderea sesiunii, transmisă în direct la postul național de radio.

Preşedintele american, Donald Trump, a fost iarăși dezamăgit în impresiile sale. Acesta se lăuda, cu câteva săptămâni în urmă, într-un interviu la Fox News, că a descurajat poporul american să reia sloganul popularizat de ayatolahul Rouhollah Khomeini în timpul Revoluţiei Islamice din 1979. „Ei nu mai strigă «Moarte Americii» în ultimul timp”, s-a mândrit Trump.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
355 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger