AcasăNewsMoartea agentului rus Aleksandr Litvinenko, anchetata din nou in 2013

Moartea agentului rus Aleksandr Litvinenko, anchetata din nou in 2013

(foto: rferl.org)

In 2013 va avea loc o noua ancheta privind cauzele mortii agentului rus Aleksandr Litvinenko, decedat din cauze necunoscute in urma cu sase ani, banuielile fiind ca acesta a fost otravit.

(foto: rferl.org)

O noua ancheta privind cauzele mortii fostului agent rus Aleksandr Litvinenko va fi demarata anul viitor, a anuntat AFP, citat b1.ro.

Investigatiile suvin la sase ani de la moartea acestuia, agentul fiind otravit in 2007, la Londra, de persoane necunoscute.

Ancheta, care nu va fi urmata de un proces care sa vizeze pedepse civile ori penale, are ca scop stabilirea circumstantelor exacte care au condus la moartea violenta si inexplicabila a lui Aleksandr Litvinenko.

„Nu va exista o intarziere suplimentara, primele audieri importante sa se demareze cat mai devreme posibil in 2013”, a precizat judecatorul Robert Owen de la Inalta Curte de Justitie, magistratul deplangand intarzierea intre data decesului fostului agent si lansarea acestei proceduri.

Totodata, conform judecatorului, anumite informatii ale politiei referitoare la eventuale contacte ale fostului agent rus Aleksandr Litvinenko cu serviciile secrete britanice nu vor fi facute publice, cererea venind din partea Guvernului britanic.

author avatar
Ionut Zgimbau
216 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger