AcasăNewsMizerie şi produse expirate la tarabele de la un Târg de Crăciun....

Mizerie şi produse expirate la tarabele de la un Târg de Crăciun. Au fost date amenzi în valoare de peste 20.000 de lei – VIDEO

targ de craciunMizerie şi produse expirate la tarabele de la un Târg de Crăciun. Au fost date amenzi în valoare de peste 20.000 de lei - VIDEO

Mizerie și produse expirate la Târgul de Crăciun din Constanța. Protecția Consumatorilor a închis patru operatori economici și a dat amenzi de 21.000 de lei.

Neregulile de la Târgul de Crăciun din Constanța au adus repercurisuni pentru operatorii economici. Protecția Consumatorilor Constanţa a sesizat nerespectarea regulilor de igienă și chiar punerea în vânzare a unor produse expirate chiar şi de jumătate de an.

Praf și produse depozitate direct pe trotuar

Au fost verificați 13 operatori economici, din care patru au fost obligaţi să închidă taraba. În plus, era o mizerie de nedescris, se gătea în praf, nu exista apă, iar unele produse erau depozitate aproape direct pe trotuar.

Au fost găsite probleme şi în spaţiile de joacă pentru copii, unde în multe locuri centurile de siguranţă fie lipseau complet, fie erau rupte. Au fost verificaţi 13 operatori economici şi s-au dat amenzi în valoare de 21.000 de lei.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) a dispus închiderea temporară a patru comercianți de la Târgul de Crăciun din Constanţa.

Târgul de Crăciun de la Constanța, un „bâlci” care pune în pericol sănătatea

Șeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a susținut că acest târg este, de fapt, „un bâlci care poate pune în pericol sănătatea consumatorilor”, astfel că le-a cerut comisarilor de la Constanța „să facă o vizită acolo”.

”În spatele uşilor închise pentru locaţiile de alimentaţie publică nu există apă, cu toate că aceasta este obligatorie în momentul în care serveşti produse alimentare, condiţiile în care sunt depozitate alimentele aproape direct pe trotuar, de asemenea, sunt neconforme, jucăriile şi jocurile, tiribombele şi toate cele de gen lasă nu numai ca aspect de dorit, ci ca şi funcţionalitate.

De asemenea, din păcate, jocurile alese nu sunt cele care să poată oferi, în afară de câteva beculeţe, şi siguranţă celor mici. Alimentaţia publică nu poate fi făcută într-o variantă pe încercatelea, în sensul că cei care ajung acolo îşi încearcă efectiv norocul, alimentele gestionate sunt unele cu grad ridicat de periculozitate pentru că carnea de porc ţinută în condiţii improprii poate reprezenta un real pericol”, a susținut Horia Constantinescu, potrivit ctnews.ro.

author avatar
Andreea Vlad
313 afisari

1 COMENTARIU

  1. De multe ori m-am întrebat de ce sunt permise astfel de „târguri” ( de Crăciun, de Paște, de moaște etc) , de fapt niște bâlciuri, unde igiena este precară, nu se știe dacă vânzătorii respectă normele sanitare, ce să mai spunem de produse…și totuși oamenii cumpără de la aceste tarabe.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger