AcasăNewsMiza scandalului de la Colegiul German Goethe: catalogul fraudelor

Miza scandalului de la Colegiul German Goethe: catalogul fraudelor

Directorul Colegiului Goethe, Ramona Costache, este susținută de Forumul German

Discreditarea Ramonei Costache, directorul Colegiului German Goethe din București, dată în judecată pentru că nu știe la perfecție limba germană, are, de fapt, dedesubturi scandaloase. Desființarea catalogului electronic, din care notele și absențele dispăreau și pe care îl accesau și elevii, a fost una dintre deciziile care au atras un val de atacuri furibunde din partea unui grup restrâns de părinți.

Directorul Colegiului Goethe Ramona Costache este susținută de Forumul German

Dacă nu ești cu noi, ești împotriva noastră. Cam așa au funcționat lucrurile pentru directorul Colegiului German Goethe din Capitală, Ramona Costache, care a încercat, din toamna anului 2016, să pună capăt neregulilor găsite în liceu. După ce fosta directoare a fost îndepărtată de la conducerea Colegiului, la solicitarea profesorilor și a Forumului German, numirea temporară a Ramonei Costache și apoi câștigarea concursului pentru postul de director al colegiului au însemnat începutul hărțuirilor, plângerilor și a unor scandaluri interminabile. Cea mai mare greșeală a directorului Ramona Costache a fost desființarea catalogului electronic care funcționa în școală, în ciuda presiunilor făcute de Asociația de Părinți formată din circa 20 de părinți influenți și foarte înstăriți de a păstra acest instrument. ”Nu puteam să păstrez un asemenea catalog electronic, așa cum funcționa de câțiva ani, într-o formă aberantă și ilegală”, ne spune prof.Ramona Costache, directorul Colegiului Goethe.

Elevii plantau telefoane în ghivece, ca să vadă parola profesorilor

Platforma electronică în care se puneau notele era și o platformă interactivă, în care scriau părinții, profesorii și directorul colegiului. Notele nu erau trecute în cataloagele școlii, care stăteau încuiate, ci doar pe această platformă. ”Profesorii nu aveau voie să ia cataloagele la ore, pentru că fosta directoare le încuia și se deschideau numai de două ori pe semestru, ca să treacă profesorii notele. Părinții aveau o aplicație pe telefon și primeau notele în timp real, adică intrau la oră, se logau la platformă și puneau note, absențe și părintele vedea. Și dacă, de exemplu, profesorul de istorie punea o notă de șase, imediat reacționa părintele și făcea scandal că i-a dat această notă. Dacă profesorul spunea că atât a știut copilul, părintele spunea că se duce la doamna director și discută cu ea. Apoi directorul chema profesorul respectiv și îi cerea să schimbe nota, dacă nu o schimba, intra directorul pe platformă și ștergea nota, îmi spuneau profesorii din colegiu.

Anul acesta la Colegiul Goethe din București vor preda trei profesori din Germania

Dispăreau notele și absențele de pe platformă, se făceau clasamente, acea platformă nu era un simplu catalog electronic, în care ar fi trebuit să mă intereseze doar de copilul meu, nu de al vecinului. Părinții vroiau să știe pe ce loc este copilul lor și cine este înaintea lui. Eu le-am stricat niște jocuri. Copiii puneau câte un telefon într-un ghiveci ca să vadă parola tastată de profesorul de la catedră, apoi intrau și își ștergeau notele, și asta le știu de la copii. Ce fel de școală se făcea? Vă dați seama că acești copii fraudau notele”, ne-a declarat Ramona Costache, directorul Colegiului German Goethe.

A  interzis afacerile părinților în Colegiu

Directorul Colegiului German Goethe a mai comis câteva ”greșeli” care i-au enervat pe părinții din asociație. A scos din curtea colegiului activitatea comercială de vânzare a tricourilor cu însemnele colegiului, unde patron era unul dintre părinți, a pus capăt vânzărilor de consumabile, de la birotică la materiale de curățenie, prin firmele unora dintre părinți și a interzis unor tați din Asociația părinților să mai joace baschet în sala de sport a colegiului fără să plătească închirierea acesteia. Totodată, directorul colegiului a îndrăznit să eficientizeze activitatea școlii și a mutat înapoi în colegiu clasele primare de la un sediu închiriat, din cauza cheltuielilor inutile și fără justificare. Toate acestea i-au adus Ramonei Costache tot felul de procese în instanță, plângeri pe la mai toate instituțiile statului și denigrări din partea micului grup de părinți constituți în asociație. ” În septembrie 2017 m-au dat în judecată Asociația de Părinți, formată din 20 de părinți, și doi intervenienți cu cinci capete de cerere, în care au solicitat, în principal, invalidarea dosarului de înscriere la concurs, a rezultatelor concursului și, implicit, anularea deciziei de nimire pe funcție. Ei au susținut că nu am certificat de competență lingvistică și că nu știu la perfecție limba germană. Cerința postului de director, ca manager, nu era cunoașterea la perfecție a limbii germane, ci doar cunoașterea limbii germane.  Culmea este că instanța a decis ca inadmisibile două capete de cerere ale reclamanților, în schimb, absolut șocant, a dispus anularea procesului verbal de validare a rezultaelor examenului și eliberarea din funcție în baza articolului 25 din Metodologia 5080. Aștept motivarea deciziei instanței și voi face recurs”, ne-a precizat prof.Ramona Costache.

Investiții masive în Colegiul Goethe

În ciuda obstacolelor, directorul Ramona Costache a reușit, în mai puțin de trei ani, să efectueze lucrări de reparații și investiții majore în Colegiul Goethe. S-au schimbat toate ușile de metal, s-au refăcut total grupurile sanitare, dar și laboratorul de informatică, s-au amenajat locuri de joacă pentru cei de la clasele pregătitoare, s-a făcut teren de sport cu nocturnă, s-a schimbat pavajul, s-au montat porți automatizate, s-a mai amplasat o poartă de acces. Acum urmează să se facă înălțarea școlii cu un etaj, fiind al doilea colegiu din Capitală care a obținut fonduri de la Primăriei pentru acest lucru.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
5.719 afisari

48 COMENTARII

  1. Bravo, dna Costache! Ati facut multe în scoala asta, de când ati venit au dispărut uniformele – acum pot copii să-și etaleze hainele de firma linistiti, ati facut parcare în curtea școlii, chiar lângă clasele 0 – sa învețe copii de 6 ani cum sa se ferească de mașini în îmbulzeală si degringolada si mențineti un chioșc în incinta școlii, care vine coloranti si glucoza industrială. FELICITĂRI ptr realizările deosebite!

    • De parcă atunci cd aveau uniforme le purtau. Ridicau fusta cât mai sus pentru a fi scurtă. Iar pantalonii erau rupți deși erau negrii. Credeți că cei care au haine lux sunt împiedicați de o siglă și pantaloni negrii. Ha! Ha!)

    • Au disparut uniformele pentru ca nimeni ne vroia! Uniformele constau in veste urate si labartate din material sintetic, vandute (in biblioteca!) de un parinte (care avea o firma de textile), cu acordul (dezinteresat?) fostei directoare. Hainele de firma erau si inainte, doar ca trebuiau asezonate cu vesta de uniforma, ca sa aiba vanzare buticul din biblioteca. Va pare rau? A, dvs. le vindeati? Nu v-am recunoscut!

      Iar parcare in curtea din fata era de cand s-a facut scoala (curtea de joaca si sport a fost mereu cea din spate, cea care are acum terenul de sport si parcul cu foisor), doar ca era neamenajata si in ultimul timp, fiindca s-au tot inmultit masinile, se parca “ca la ASE”. Va place brambureala? Atunci ce cautati la scoala germana? Mai bine o parcare civilizata, ca la o institutie care se respecta, decat sa fie nevoiti sa parcheze care pe unde, prin portile oamenilor, pe banda de autobuz sau in intersectii!

      • Toate scolile de traditie au uniforma. Si in Romania si in Germania. Uniforma impune o rigoare in respectarea regulilor, imprima respect si identitate in randul comunitatii. Faptul ca elevii purtau fuste scurte sau pantaloni cu franjuri, poate fi controlat de catre profesori, educatori, directori. Uniforma din Goethe poate nu era cea mai calitativa, insa era aleasa cu mult bun gust. Renuntam la uniforma, la disciplina, la decenta, la nivelul de limba germana si atunci Colegiul German Goethe devine ca orice scoala de cartier.

        • Vesta labartata era de bun gust? Demna de o scoala cu traditie? Ma rog, atunci s-o poarte copilul dvs., daca ii place, ca nu ii interzice nimeni!

          • Nu era nicio vesta labartata, vestele erau optionale si aratau si bine. Trebuia sa vina cu camasa/bluza/tricou alb (de preferat cele cu emblema scolii, dar nu obligatoriu, oricum, puteai sa iti iei si emblema separat) si pantaloni/fusta inchise la culoare. Nu mai bate campii si nu mai scrie si ca Ano, Anonimus, Anonimicus, ca e clar cine esti. Stilul si rafinamentul pe care il ai si in persoana, se vad si in perlele de intelepciune aruncate pe aici.

  2. Se vede clar ca articolul e comandat….Asta e…in tara PSD-ului, adevarul nu conteaza si, mai mult decat atat, e distorsionat incat sa corespunda intereselor. Adservio este un catalog electronic extraordinar, la Colegiul Sf. Sava unde invata fiul meu este folosit si noi, parintii suntem extrem de multumiti. Numai Colegiul German Goethe gaseste fraude la acest sistem….. Dar stiti cum e….hotul striga hotul….

    • Felicitari Dna Costache!
      Ati relocat clasele pregatitoare din fostul sediu al Scolii Franceze la subsol, SUB SALA DE SPORT.
      Ati amenajat singura parcare din lume (cu locuri de parcare trasate) in curtea unei scolii.
      Ati redus semnificativ dimensiunea curtii scolii prin dublarea portilor de acces in scoala. E adevarat automatizate!
      Ati inghesuit cate 3 clase in acelasi timp in sala de sport.
      Ati marit nejustificat nr de elevi din fiecare clasa pana la 35, desi Legea Invatamantului prevede prin Art 63 altceva
      Ati amenajat terenul de sport cu nocturna ?, dar ati interzis accesul la el.
      Cunostintele Dvs de limba germana au fost deja dovedite de multe ori ori in fata celor 1900 de elevi, 3800 de parinti, 60 si ceva de profesori romani si germani, reprezentanti ai Ambasadei Germane cu care trebuia sa fiti in contact permanent.
      Legea Educației prevede la articolul 97, că “în cazul unităților de învățământ cu predare integrală în limbile minorităților naționale, directorul are obligația cunoașterii limbii respective”. Punct.

      • Alo, doamna bodnar, nu v-ati saturat sa va tot dati in stamba cu acelasi discurs, pe care il tot repetati in cele 99 si ceva de procese, ca o melita stricata? Cine mai crede prostiile si exagerarile cu care veniti de fiecare data? Pai uite de-aia sunteti putini, din grupul reclamagiilor, ca toti ceilalti vad nu sunt decat minciuni si aberații tot ce spuneti! Daca nu va place, de ce nu plecati cu puslamalele la alta scoala, sa-i mai reclamati si pe altii, ca oricum n-aveti nicio treaba cu scoala germana, nici dvs., nici copiii dvs. Cu limba germana, nici atat!

        • Nu sunt cine credeti ca as fi si sper ca nici nu ne-am intalnit vreodata. Nici macar in curtea scolii.
          Modul in care va exprimati spune multe despre Dvs.

    • Nu înțeleg de ce, dacă aveți copilul în Sf. Sava vă interesează ce se petrece la colegiul Goethe. Apoi Dvs de unde ați putea afla fraudele. Toți factorii implicați într-o fraudă n-o să spună că au făcut-o. Eu am avut Adservio, și a fost o perioadă cd se puteau vedea notele întregii clase. Am văzut cu ochii mei cum se modificau notele unora deși erau luate la lucrări și aflasem de la copilul meu notele care se luaseră în clasă. Apoi brusc nu am mai putut vizualiza notele celorlalți. După câțiva ani am aflat și de nemulțumirea profesorilor cărora le dispăreau notele sau absențele.

      • Am un copil la Sf. Sava si unul la Colegiul German Goethe….si tocmai de aceea pot aprecia diferentele….Si pana la urma ce v-a deranjat, stimate Anonim? Eu macar imi asum ce scriu. Adservio e legal in alte scoli, mai putin la Goethe unde, fara vreun argument serios, devine ilegal. Am scris despre Adservio pentru ca este o chestie care ne-a deranjat foarte tare pe noi, pe parinti.De restul mizeriilor prefer sa ma abtin;se liciteaza orice,se cumpara orice.

        • Se cumpara orice, spuneti? Pai Adservio nu era pe bani? Iar cine plateste, dicteaza, nu-i asa? Frumos va sade, stimabile!

    • Exact! Buna remarcă! Dar eu cred ca deja ne-am obișnuit cu aceste distorsionate ale adevărului, ne-a antrenat dl Dragnea…iar d-na director daca nu era ” din gașca „d-nei primar general, nu primar general, nici nu ajungea aici nici nu primea fonduri.
      Pana la urma dreptatea si adevarul vor ieși ca intotdeauna la suprafața!

      • Primarul General da fonduri pentru scoli? Sau Consiliul Local de Sector? Daca banii se dau politic, de ce alti primari n-au dat bani si pentru Goethe, ca doar am avut edili de toate culorile! Nu recunoasteti ca doar omul GOSPODAR face treaba, in timp ce lenesul se plange de circumstante si de … culoarea politica a celor de la primarie?!

    • Sunteti multumit de Adservio? Cred si eu, daca se pot modifica notele fara prea multe explicatii si note justificative, iar absentele se motiveaza prin “delete”, direct pe server. Frumoasa-i scoala romaneasca, numai elevi fruntasi scoate, toate datorita lui Adservio si … atentiilor pentru directorul care are acces note si absente, fara sa stie profesorii care le-au pus!

  3. in primul rand: „un grup restrans de parinti instriti”…parca suntem pe vremea lui DEJ, cand chiaburii asuprisera clasa muncitoare si trebuiau ostracizati. Nu prezentam faptul ca ADSERVIO, catalogul electronic mentionat in articol, a fost apreciat si sustinut de peste 90% dintre parinti, acestia fiind informati imediat cu privire la absente si note, oferind parintlor posibilitatea de a lua masuri, nuuuu, dar articolul este obiectiv.
    In al doilea rand, textul incepe cu „Discreditarea Ramonei Costache, directorul Colegiului German Goethe din București, dată în judecată pentru că nu știe la perfecție limba germană” – asta fiind o glumita, nu?! Doamna director habar nu are de limba germana, nici macar nu stie sa citeasca in germana, dovada fiind incercarile jalnice de la festivitatile de inceput de an scolar, momente in care copiii se tavalesc pe jos de ras.
    Ar mai fi mai multe randuri, dar mi-e mie jena.

    • Grupul restrâns nu are altceva de făcut decât să se plimbe în instanța în umbrela Asociației de părinți care are o conducere ilegală. Așa este, părinții se simt ca pe vremea lui Dej. Asociația face lucruri în numele lor dar pe ei nimeni nu îi întrebă.
      Legat de limba germana, probabil nu i-ați văzut ce se tăvăleau pe jos de râs când vorbea Dna. Cristina Popa (fosta directoare, profesoara de ROMÂNĂ). Este adevărat că ea nu era capabilă să organizeze o festivitate de sfârșit de an (de premiere a copiilor). Ea de abia reușea să organizeze începutul de an școlar.
      Oare de ce mai plângeți după Adservio când avem alt catalog electronic la nivelul școlii?
      Vreți să aflați notele și absențele sau aveți alt scop?

    • Grupul este restrans pentru ca doar cativa au fost loviti in interesele lor, cu sarg tesute ca o panza de paianjen peste scoala, pe vremea “tovarasei” (fosta directoare Cristina Popa, fiica de nomenclaturist si obisnuita cu deprinderile balcanice), in timp ce toti ceilalti vad cu ochii lor ca tot ce afirma grupul restrans este pur si simplu neadevarat. Sunt doar cateva mere putrede, insa cosul pe care-l strica nu il reprezinta ceilalti parinti, ci imaginea scolii, terfelita in mod nedrept.

      • Sunteți un mercenar atât de abject, Incat ceea ce debitati cu balele la gura și cu putina minte vândută unei sinistre mahalagioaice care a ajuns sa conduca momentan colegiul german in răspăr cu legea, cu logica și cu bunul simt, nu poate produce decât un tsunami de greata. Mesajele Dvs otravite de ciuda sunt vomitivul perfect pentru noi, foști elevi ai acestui colegiu și actuali părinți care vedem cum o clica de analfabeți și corupți batjocoresc limba lui Goethe și memoria generațiilor de profesori și elevi autentici ai acestei școli.
        A te lega obsesiv și patologic de vechea conducere a colegiului după ani de zile doar pentru ca te scoate din minți punerea intr-o oglinda a comparației cu cei care nu îți seamănă in apucături este ceva tipic mafiot și simptomatic pentru parveniții impostori care, in ciuda susținerii din partea altui grup mafiot superior, își defuleaza agresiv complexele de inferioritate și se războiesc in mod ridicol cu un trecut care ii pune constant in lumina cruda a propriei lor nemernicii.
        A te lega de părinții unei persoane profund respectabile, apreciata in cunoștința de cauza de cei pe care nu ii pasionează intrigile puterii dobândite fraudulos, mita și mitocănia ca stil de conducere, este unul dintre cele mai josnice lucruri. Facand asta, tocmai V-ați trădat poziția și orientarea dezgustătoare. Tocmai V-ați făcut de ras. Insi neisprăviți moral și cultural ca Dvs au fost și vor fi mereu complicii celor care descompun moral o societate prin sustinerea abjecta a imposturii, o golăniei și a urii fata de elite.
        V-am putea ura sa va fie rusine, dar ar fi inutil pentru ca nu aveți vocatia aceasta, ci doar pe aceea a nerușinării și compromiterii pe cont propriu.
        Asta e tot, in esența, anonimule!

  4. Adica aceasta scoala va avea 4 etaje? si in caz de incendiu, cutremur, ce ne facem, cum evacuam cladirea?
    Va avea si lift, lift la care sa aiba acces si elevii nu doar directoarele si profesorii?
    Bine ca e parcare in curtea scolii, ca sa vedem toti ce Mercedes poti sa iti iei daca lucrezi in invatamant

    • Cum evacuam cladirea?! Conform planului de evacuare avizat de ISU, evident! N-ati construit nimic in viata dvs., legal, cu autorizatie? Dar scoli cu mai mult de 3 etaje inca n-ati vazut? N-ati iesit niciodata din catun?

  5. Acest articol a fost transmis de către nora lui Croitoru (fost senator PSD) în rândurile părinților pentru a-i șantaja să renunțe la pretențiile ca legile care guvernează activitatea scolii să fie respectate, ceea ce teoretic face această publicație complice la o acțiune de șantaj.

    • Mamaaa, ce conspiratie, cineva care e ruda cu altcineva a inaintat un articol de pe internet unor parinti, ceea ce inseamna ca-i santajeaza, iar publicatia al carei articol a fost inaintat devine automat santajista?! E ceva profund aici, sa stii, stimabile, e din putul ratiunii gandirea asta! 🙂

  6. Copilul meu nu știe germană, ca și dvs, din câte inteleg. Cât mă costă transferul la Colegiul Goethe?

  7. „Copiii puneau câte un telefon într-un ghiveci ca să vadă parola tastată de profesorul de la catedră, apoi intrau și își ștergeau notele, și asta le știu de la copii.” Si ce basme va mai spuneau copiii, doamna Costache? Va mai povesteau ce matematica de calitate fac cu Zamfirescu? Ce prezenta la ore au anumite profesoare de germana tinute in brate de gasca educatoarelor si invatatoarelor care fac jocurile la evaluarea de intrare in clasa 0? Si apropo, de ce sunt necesare doua porti la distanta de 15 metri una de alta la intrarea principala in colegiu? A doua s-a facut „pentru ca economie”?

  8. Eu o am pe Popa ca profa de romana si ne vorbeste mult in germana….Mai ales cand ne cearta sau cand e nemultumita de noi….Dar probabil ca persoana de mai sus vorbea de alta dna Popa

    • Aha, deci este bine daca stie sa suduie in limba germana, asta inseamna ca a atins un nivel ridicat de vorbire a limbii germane … not!

  9. Actualul director al colegiului german „Goethe” e ușor suspect ca nu știe limba germana „la perfecție”??? Fabelhaft! ?
    Hallo! Sa revenim in realitatea imediata! E vorba, totuși, despre o persoana al carei lexic in limba romana(!) e mai restrâns decât cel al unui imigrant sosit recent din Extremul Orient. Compensează însă printr-un argou care le-ar face sa roșească simultan pe toate personajele din filmul Șatra. Cunoștințele de germana ale „doamnei”, total inexistente când a fost numita fraudulos director, au evoluat spectaculos: acum poate silabisi, fie și cu transpirații, un text (scris de altcineva) in limba lui Goethe. Tupeul, înjuratura groasă și analfabetismul funcțional sunt exact ceea ce și-ar fi dorit autorul lui Faust sa vadă lăfăindu-se intr-o școala care ii poarta numele.

    • Pai si cum apreciaza cei 4-5 reclamagii nivelul de germana al cuiva, daca ei nu vorbesc germana? Iar cea cu vocabularul colorat nu este directoarea, ci portavocea reclamagiilor, avocata bodnar! Ati confundat personajele!!!

      • Ai stat sa raspunzi fiecarui comentariu, aruncand insulte si acuzand atat pe cel care comenta cat si pe altii (fosta directoare, dna Bodnar al carei nume nu stii sa il scrii corect), esti oglinda perfecta a clicii pe care o aperi.

  10. ce o sa iti mai lipseasca madam Costache gentile frumoase uitate de cadrelele didactice prin cancelarie.:)))

    Stii tu la ce ne referim, nebunatico!!

  11. Is acum sa vedem cum te întorci tu, Ramo la catedra. Sa vedem de ce ești in stare, altmiteri îți dai tu așa cu părerea și îți dădeai aere la lecțiile altor cadre care stiu germana.
    Ia sa vedem de ce ești in stare.

    • Semnatura unui director este pe toata scoala – cum arata, cum merge, ce rezultate scoate la examene. Semnatura zerourilor este numele altor persoane.

  12. Am fost elevul acestei scoli. Am absolvit putin dupa revolutie. Iar acum copilul meu este elev la aceasta scoala. Ma doare sufletul sa vad cum este distrusa o scoala cu o istorie de peste 200 ani. O mana de oameni, respectiv conducerea scolii *dna Costache*, anumiti profesori, invatatori, parinti, dar si autoritati *inspectoratul* au transformat aceasta institutie de invatamant intr-o afacere privata, pot spune o masinarie de bani. Examenul pentru inscrierea in clasa I este aranjat de catre invatatori si conducere, in concurs cu gradinite particulare. Taxa (spaga) poate ajunge si pana la 2.000 EUR/copil. Se practica examenul cu doua comisii, respectiv o comisie severa (necorupta) si una total corupta. La examenul copilului meu am avut surpriza sa aflu, ca au fost admiși copii care nu au reusit sa invete sa vorbeasca germana. Mai mult, acesti copii au avut un punctaj mult mai bun fata de copilul meu, care vorbeste de mic germana.
    Odata cu venirea dnei Costache au plecat multi profesori vorbitori de germana si apreciati, respectiv au fost siliti sa plece. Au fost siliti sa plece, fiindca erau considerati incomozi pentru conducere.
    In schimb, conducerea a adus profesori nevorbitori de germana, cu o pregatire slaba, fara grade, care au fost incadrati drept profesori cu predare in limba germana. In acest sens, au fost eliberate de o comisie, formata din profesori obedienți conducerii, atestate privind cunoașterea limbii germane, desi acestia stiu sa spuna doar Guten Tag. Sunt angajati ascultatori, care nu fac probleme conducerii si nu se opun dnei Costache.
    Acesti noi profesori nu se prezinta la ore, lipsesc foarte des, nu predau corespunzator, stau pe facebook sau se joaca pe telefon in timpul orelor.
    Notele sunt acordate dupa bunul plac, in functie de influenta parintilor. AStfel, anumiti elevi, slabi la invatatura, ajung sa primeasca note mari, chiar si premii sau mentiuni la sfarsitul anului.
    Daca, in calitate de parinte, critici anumite aspecte din scoala (la sedinta cu parintii, la inspectorat sau conducere), esti privit ca un inamic pentru conducere si profesorii criticati. Vor, chiar si dirigintele de clasa, face totul ce este posibil ca aceste critici sa inceteze, facand presiune inclusiv asupra copiului (va spun de propria experienta).
    Pot spune ca aceasta clica a implementat un sistem mafiot de tip PSD. Cine se opune trebuie sa plece, doar nu trebuie deranjati in aceasta afacere.
    Din pacate, sunt putini cei care se opun conducerii, desi majoritatea parintilor si elevilor sunt nemultumiti si cunosc situatia din scoala. Tot respectul pentru parintii care se opun conducerii, pentru mine, ei sunt salvarea acestei scoli

    Majoritatea parintilor prefera sa bage capul in pamant si sa-si vada copilul cu examenele trecute. De multe ori, chiar acesti pariniti sunt cei care incurajeaza sistemul mafiot din scoala, prin acordarea de beneficii, spagi conducerii si anumitor profesori.

    Sper sa scapam de acesti oameni, gen Costache, Toepfer jr, Croitoru, Poiana, Szepesi, Tomescu, Radulescu etc

  13. Parintii de la clasa pe care juna Croitoru ii reprezinta au idee de modul in care aceasta o face? Pentru ca numai interesele copiilor nu sunt aparate prin atitudinea acesteia.
    Ok, am inteles, sunt turbati ca au pierdut procesul si incearca acum si alte metode, dovada raspunsurile.

    • Ce proces au pierdut parintii din clasa doamnei Croitoru? Mai stiti si altceva in afara de procese? De copiii dvs va ocupati?

  14. Ce relevanta are un articol scris despre conducerea unei scoli care s-a schimbat in 2015, adica acum 4 ani? Ce importanta mai are pentru prezentul si viitorul elevilor din Goethe? De ce nu priveste actualul management catre viitor si e prins in niste povesti nemuritoare? Se pare ca dna directoare are un complex si a dezvoltat o obsesie visavis de dna Popa, fosta directoare. Pe elevi si parinti ii intereseaza dotari si progres pentru scoala, nu frustari personale. Dna Costache, avem nevoie de o scoala moderna, cu videoproiectoare, calculatoare, table macar whiteboard, aer conditionat! Vorbim de modernizari, insa se asteapta ca aceste dotari sa fie facute tot de parinti, deoarece in acest moment ele nu exista. Parcarile, granitul de pe holuri pe elevi nu ii int
    ereseaza si nici problemele dvs personale.

    • Pe copii ar trebui sa ii intereseze sa invete limba germana, nu dotarea scolii cu aparatura electrica! Pe vremea mea, nici vorba de aer conditionat, videoproiectoare sau whiteboard, insa se facea carte, germana se vorbea acasa, la ore si … in pauze! Vad ca multa lume se uita dupa jucarii si uita de ce isi da copilul la scoala germana.

  15. Pe vremea mea, parintii se dadeau peste cap sa invete copiii bine, sa stie limba germana, sa isi faca un viitor. Parintii prezentului observ ca sunt mai interesati de parcari, de dotarea claselor cu aparatura (inutila, de obicei), de cate porti are scoala, de cine e director, ce masina are si in ce limba se intretine cu vizitatorii. Chiar asa s-a ajuns? Ne uitam numai la aparente, la lucruri materiale, de copii nu ne mai pasa? Ca daca ne-ar pasa, am fi mai interesati de teme, de examene, de manuale, si nu am recita articole de legi si acuze aiurea despre tot felul de nimicuri care nu ne fac copiii mai destepti, nici mai bine educati pentru societatea in care ne dorim sa traiasca. Treziti-va, oameni buni, altele sunt problemele sistemului de invatamant, iar acestea nu se rezolva prin procese si comentarii la articole din presa!

  16. Aceasta Costache a fost pusa politic, fara a detine calificarea necesara sa fie director.

    jos PSD
    jos COSTACHE

    • Aceasta Costache este pusa directoare prin concurs, nu numita politic, si nu de pe vremea PSD, ci de pe vremea guvernului Ciolos. Jos dezinformarea!
      Jos minciuna!

      • aceasta directoare nu stie nici engleza (pe care cica o preda), germana deloc…ce concurs a castigat, de silabisit in limba romana?

  17. Serios? Concurs fraudat, conform hotararii instantei, intrucat dna directoare nu stia o boaba de germana; a vazut toata scoala acest lucru. Dar aveti dreptate, toti dorim: Jos dezinformarea, minciuna!!!! Jos golania, aroganta, prostia si incompetenta!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger