AcasăNewsMiza reorganizării MAI: banii de la SMURD

Miza reorganizării MAI: banii de la SMURD

Vela îl ușuie pe Arafat: ”Facem Agenția Națională pentru Salvare”

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, este acuzat de sindicaliștii din Poliție că vrea să pună mâna pe sutele de milioane de euro de la SMURD, acesta fiind principalul scop al reorganizării MAI. Cealată țintă este una politică și urmărește schimbarea persoanelor neagreate din sistem, printre care se numără și Raed Arafat.

Vela îl ușuie pe Arafat Facem Agenția Națională pentru Salvare

Reorganizarea trâmbițată în ultimele zile de ministrul Marcel Vela nu este decât o mare minciună, atrag atenția sindicatele din MAI. ”Este o mare capcană, cum să faci reorganizare fără bani? Reorganizarea Ministerului de Interne are o țintă politico-financiară. Vor să schimbe anumiți șefi din structuri, altfel spus, dacă nu ești în reorganizare, este o procedură extrem de greoaie să schimbi pe cineva, pentru că vorbim de funcționari publici cu statut special, se contestă, se duce pe instanță un an, doi ani. Șefii de inspectorate nu pot fi schimbați fără cercetări și sancțiuni disciplinare. Țintele politice sunt Arafat și alți șefi de inspectorate care nu sunt agreați politic de ministrul Vela și de actualul Guvern. Și atunci ne batem joc de tot sistemul prin această instituție a reorganizării. Este o țintă falsă, este o minciună extrem de bine pusă la punct de ministrul Vela și de câțiva din minister. El încearcă acum să transfere responsabilitatea către sindicate, omul ăsta minte cum respiră. Problema de fond este că a debusolat toată poliția din țară, oamenii nu mai înțeleg nimic. Lucrurile astea se fac altfel, așezat, se fac după studii de impact, nu se fac în trei zile. Credeți că un minister cu o asemenea greutate poate fi reorganizat în trei zile?Aici e marea capcană și marea minciună. Nimeni nu știe ce să facă și cum se face reorganizarea, este un haos total. Ținta financiară a reorganizării este reprezentată de sutele de milioane de euro de la SMURD”, ne-a declarat Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC).

Cumulul pensiei cu salariul, interzis doar pentru polițiști

Sindicaliștii din MAI mai semnalează faptul că prevederea interzicerii cumului pensiei cu salariul este plină de excepții, ajungându-se ca interdicția să fie aplicată doar câtorva categorii, printre care și polițiștilor. ”Cumulul pensiei cu salariul a rămas în Ordonanța 114, care este atacată la Curtea Constituțională, pentru că se încalcă dreptul la muncă. Ordonanța este făcută numai din excepții, profesorii au voie să cumuleze pensia cu salariul, judecătorii au voie să cumuleze, medicii au voie, deputații au voie, demnitarii au voie să cumuleze, mai rămân doi proști. Ori faci pentru toți, ori pentru niciunul. La polițiști o să lovească în Poliția Locală, pentru că 60% din polițiștii locali sunt pensionați de la noi. Și la Guvern și la toate ministerele, majoritatea angajaților sunt polițiști pensionați”, a mai afirmat președintele SNPPC, Dumitru Coarnă.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.938 afisari

4 COMENTARII

  1. Agentia Nationala pentru Salvare, iese, ca orice agentie, de sub controlul MAI.La fel ca de ex., ANL, care nu raspunde nici macar in fata Corpului de control al ministrului, nici agentia nu va raspunde.Vor toca meleoanele….Cine? Nu vom sti.Agentia e independenta.
    Dar !!! Spre deosebire de ANL, e vorba de siguranta nationala !

  2. Ce canalii sunt băieții astia Liberali, Hastagistii nu spun nimic ? Au ordin pe Unitate sa nu gândească, ci doar sa iasă în strada, un fel de minieri urbani, băieții ăștia

  3. Stapanii Coloniei de mamaligari vor profit si mai mare pe spinarea locuitorilor usor de manipulat.Asa ca,vor si banii de la SMURD pentru o mai rapida depopulare a regiunii aflata sub exploatare crunta,cetatenii romani incurca planurile stapanilor,ma refer la numarul lor ca de manipulat vad ca au rezultatele scontate.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger