AcasăMONDENMiza motiunii: Dragnea si Grindeanu si-au pus viitorul politic in joc

Miza motiunii: Dragnea si Grindeanu si-au pus viitorul politic in joc

Miza evenimentelor petrecute astazi in Parlament este uriasa. Atat Liviu Dragnea, cat si Sorin Grindeanu si-au pus mandatele si viitorul politic in joc. Motiunea de cenzura impotriva lui Grindeanu nu a fost un test despre guvernare, ci un test despre cine trebuie sa conduca partidul. A fost practic Congresul Extraordinar al PSD. S-a jucat totul sau nimic. 

Din inclestarea cu adversarii sai, Liviu Dragnea a iesit, din nou, deasupra. Tabara Ponta-Grindeanu, care au declarat razboi conducerii lui Dragnea, a fost batuta cu un scor ca la baschet. Este inca o victorie pe care seful PSD si-o poate trece in palmares de la preluarea partidului in octombrie 2015. La semnalul sau, parlamentarii PSD au votat masiv impotriva premierului rasculat si au pus la punct orice pretentie din partea lui Victor Ponta de a se reintoarce la masa puterii.

Cei care nu au ascultat de ordinele lui Dragnea si au sprijinit, pe fata sau voalat, tabara inamica, sunt putini si mai degraba dispusi sa cada la pace cu castigatorii. Dupa votarea motiunii, Dragnea insusi pare dispus sa ierte rebelii si a dat semnalul ca, in PSD, va urma o perioada de pace.

Prin victoria obtinuta astazi, presedintele PSD si-a asigurat linistea in partid pentru urmatorii patru ani. Este un scor care ii permite lui Dragnea sa guverneze Romania mai departe in timp ce, pacificat, partidul raspunde la comenzile sale.

author avatar
Andrei Coman
961 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger