AcasăNewsMituri false si adevaruri pentru obtinerea unui loc de munca

Mituri false si adevaruri pentru obtinerea unui loc de munca

Angajatorii va pot accepta mai usor daca le oferiti informatii complete dspre voi

Exista numeroase idei si sfaturi despre cum sa aplici ca sa obtii un job, dar exista si „falsi prieteni”, adica sfaturi care nu mai sunt valabile.

Angajatorii va pot accepta mai usor daca le oferiti informatii complete dspre voi

Potrivit Careerbuilder, sunt cateva mituri despre angajare care te pot pune pe piste false. Iata cateva dintre ele si cum poti cauta eficient jobul potrivit:

1. CV-ul trebuie sa fie de maximum o pagina

Cerere valabila in anii trecuti, dar insuficienta in prezent. Potentialii angajatori doresc mai multe detalii despre potentialii angajati. Asadar, este util sa-ti precizezi toate specializarile, fiecare pozitie si/sau loc de munca ocupate anterior, chiar daca prin aceasta depasesti o pagina A 4.

2. Scrisoarea de intentie e demodata

Desi asa pare la prima vedere, este bine sa stii ca angajatorii pot fi placut surprinsi daca primesc astfel de scrisori. Ei obtin astfel mai multe detalii despre capacitatea ta de munca si valoarea ta profesionala, precum si despre comportamentul tau in timpul muncii.

3. Ofertele full-time sunt singurele valabile

In conditiile crizei actuale, chiar si un job pe trei luni sau de patru ore pe zi, de exemplu, iti ofera posibilitatea unui venit sigur, desi mic. In plus, in cazul in care te poti califica intr-o noua meserie la jobul part-time, acesta ar fi un atu in plus la angajarea full time fie la compania actuala, fie la alta firma, in viitor.

4. Orice job este bun, deci aplica la toate

Este inutil sa trimiti CV-uri pentru toate ofertele primite sau gasite pe net, numai pentru ca „nu se stie de unde sare iepurele”. S-ar putea ca acesta sa nu sara deloc, in timp ce tu , in loc sa te concentrezi pe joburile pentru care ai calificare, te risipesti fara sens in prea multe directii.

5. Joburile in timpul vacantelor, inutile

Desi pare ca pe timpul verii sau in timpul sarbatorilor de iarna „nimic nu misca”, deci nimeni nu face angajari, acesta este un fals mit. Afacerile nu se inchid nici vara, nici iarna, companiile pot primi sau selecta CV-uri permanent si pot face angajari oricand.

6. Sa nu trimiti CV-uri pentru joburi nescoase la concurs

Este si nu este chiar asa. Angajatorii poate nu au nevoie acum de un contabil, de exemplu, dar cei care se respecta au o baza de date cu toate pozitiile existente la un moment dat in compania lor, respectiv cu CV-uri ale celor care sunt capabili sa le ocupe, deci si al tau ar putea fi selectat.

7. Orice oferta este buna

E vreme de criza, iar disperarea ocuparii unui loc de munca ii indeamna pe multi sa accepte joburi sub calificarea lor sau nepotrivite cu planurile lor de viitor. Gandeste-te unde te vezi in companie peste cativa ani, iar daca nu-ti place rezultatul, aplica pentru alt job sau la alta firma.

author avatar
Arpad Dobre
260 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger