AcasăNewsMitul securitatii BlackBerry incepe sa piara!

Mitul securitatii BlackBerry incepe sa piara!

Posesorii de BlackBerry din Europa, Africa si Orientul Mijlociu nu au mai putut sa trimita si sa primeasca e-mailuri si mesaje timp de cateva ore bune, luni seara, dupa o cadere de tensiune survenita la serverele din Anglia ale Research In Motion (RIM), compania care faciliteaza aceste servicii.

Inca de la lansare, in 1999, BlackBerry s-a remarcat printr-un sistem propriu de gestionare a mesajelor de tip e-mail si BBM (BlackBerry Messenger) asigurand un nivel ridicat de securitate al comunicatiilor.

Atat de ridicat, incat nu a permis supravegherea lor nici din partea guvernelor, precedent ce a creat o serie de dispute intre RIM si mai multe state, de aici rezultand o noua teorie a conspiratiei pe baza careia a avut loc caderea de luni. Tinand cont ca beneficiarii serviciilor BlackBerry s-au mai confruntat cu o astfel de problema si in luna septembrie a acestui an, ce-i drept, la o scara mai mica, tot mai multi utilizatori au inceput sa-si piarda increderea in securitatea oferita de serviciile Research In Motion.

author avatar
Ciprian Purice
348 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger