AcasăNewsMitt Romney: "Obama se inchina in fata Kremlinului"

Mitt Romney: „Obama se inchina in fata Kremlinului”

Mitt Romney

Candidatul la investitura republicana pentru alegerile prezidentiale americane Mitt Romney i-a reprosat lui Barack Obama, intr-un editorial, ca „se inclina in fata Kremlinului”, dupa o conversatie controversata cu presedintele Dmitri Medvedev, relateaza AFP.

Mitt Romney

Editorialul de marti publicat de revista Foreign Policy vine in urma unei polemici cu privire la un schimb de replici, luni, intre cei doi presedinti auzit prin intermediul unui microfon ramas deschis. In aceasta conversatie, Barack Obama ii cere lui Dmitri Medvedev o marja de manevra, in special cu privire la scutul antiracheta din Europa. „Sunt ultimele mele alegeri. Dupa ce voi fi ales, voi dispune de mai multa flexibilitate”, a spus presedintele american.

Mitt Romney si alti responsabili republicani au reactionat imediat la acest schimb de replici. „Flexibilitatea de a face ce?”, scrie Romney in editorialul sau. „Presedintele a vorbit despre apararea antiracheta cu Medvedev ca si cum ar fi un subiect in care Kremlinul se poate astepta la mai multa flexibilitate. Este alarmant”, a continuat el.

Obama si Medvedev surprinsi in timpul unei convorbiri “secrete”

„Conversatia presedintelui Obama cu Dmitri Medvedev ridica semne de intrebare nu doar cu privire la politica sa fata de Rusia, cat si asupra intregii sale politici externe”, a adaugat Romney, intrebandu-se daca Barack Obama va folosi aceeasi „flexibilitate” si fata de Iran, Cuba sau Venezuela. Luni, la postul de televiziune CNN, Romney numise Rusia „inamicul geopolitic numarul unu” al Statelor Unite care „joaca jocul celor mai rai actori” politici pe scena internationala.

Medvedev i-a raspuns sfatuindu-l sa „isi foloseasca mintea” cand vorbeste despre Rusia. In editorialul sau, Romney apreciaza ca „nu este o coincidenta ca Medvedev isi petrece acum timpul atacandu-ma. Rusii prefera in mod clar sa aiba de a face cu actualul ocupant al Casei Albe”.

author avatar
Ciprian Purice
71 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger