AcasăNewsMitrea: "Geoana mai are loc in PSD, pacat ca el nu vrea...

Mitrea: „Geoana mai are loc in PSD, pacat ca el nu vrea sa isi gaseasca loc in partid”

Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat, miercuri, ca Mircea Geoana mai are loc in partid, numai ca acesta nu vrea sa isi gaseasca loc in aceasta formatiune politica.

„Din punctul meu de vedere, Mircea Geoana mai are loc in partid, ca multi altii. Pacat ca el nu mai vrea sa isi gaseasca loc in partid”, a raspuns el, intrebat daca mai este loc in PSD pentru presedintele Senatului.

Chestionat despre faptul ca presedintele PSD, Victor Ponta, a aratat ca doreste chiar si convocarea Congresului PSD pentru a obtine sustinerea necesara sanctionarii si inlocuirii lui Geoana, Mitrea a spus: „Daca a spus asta domnul Ponta – eu nu l-am auzit – putem sa interpretam ca a vrut sa spuna «ori imi dati sa conduc partidul cum vreau si gasim o linie de comanda, ori mergem la Congres». Cred ca e corect ce spune”.

Pe de alta parte, Miron Mitrea a aratat ca actiunea de inlocuire a lui Mircea Geoana de la sefia Senatului este legitima, chiar daca modul in care a fost facuta aceasta are elemente de inabilitate.

„Atata vreme cat intr-un partid, care dupa opt ani de opozitie se pregateste pentru lupta finala din 2012, nu exista o linie concreta de comanda, o solidaritate a liderilor macar peste 50 la suta, atunci este nevoie sa intervii. Punctul meu de vedere, personal, este ca trebuie dusa pana la capat procedura cu Geoana”, mentionat senatorul.

„Ponta spune ca nu trebuie sa mergem cu procedura de revocare si ca trebuie sa il inlocuim cu Corlatean, iar Ion Iliescu spune ca nu il revocam. E acelasi lucru, spus doar mai simplu”, a subliniat acesta.

Senatorul PSD a mai afirmat ca, potrivit deciziei Curtii Constitutionale, grupul politic care a numit presedintele la o Camera este singurul care poate decide revocarea si inlocuirea lui. „E o singura miscare – pleaca Geoana, vine Titus”, a rezumat parlamentarul.

Referitor la faptul ca Regulamentul Senatului nu a fost pus in acord cu decizia Curtii Constitutionale, senatorul social-democrat a declarat ca „a si plouat in ziua respectiva si erau bolnavi cand erau mici”.

„Pe de alta parte, scrie clar in Constitutie ca, daca in termen de 45 de zile nu pui in acord, textul devine textul celalalt. E clar ca textul deciziei CCR este cel regulamentar in acest domeniu. E o regula de drept – nu iti poti invoca propria culpa. Majoritatea nu a schimbat Regulamentul si acum invoca faptul ca nu s-a schimbat Regulamentul. In politica, ca si in drept, haina rosie a domnisoarei poate sa fie rosie, mov, roz sau intamplator sa nu fie aici. Discutia asta va fi purtata la infinit”, a declarat el.

author avatar
Ciprian Purice
129 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger