AcasăNewsMitingul Diasporei, picatura de apa care poate da foc Romaniei

Mitingul Diasporei, picatura de apa care poate da foc Romaniei

Klaus Iohannis mizeaza pe momentul emotional ca sa-si desfasoare strategia?

In 1970, intr-o carte pe care nu ai cum sa o uiti, „Fiecare cu parerea lui”, Tudor Musatescu scria ca „atentatul de la Sarajevo a fost picatura de apa care a dat foc fitilului Primului Razboi Mondial”. Definitia lui nu ascundea adevarul sub haina umorului. Dimpotriva, il scotea la suprafata cu un chip nou. Si, la fel, si celelalte definitii din carte. Venind la ce se intampla acum, mai bine zis la ce se pregateste, ma intreb, lasand umorul deoparte, daca mitingul Diasporei nu este cumva picatura de apa care poate da foc Romaniei?

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagklaus iohannis title=Klaus Iohannis data wpil keyword link=linked>Klaus Iohannis<a> mizeaza pe momentul emotional ca sa si desfasoare strategia

Poate nu e decat un scenariu care ma urmareste de cateva zile. Ar fi bine. Poate e o parere pe care mi-o fac gresit, in lipsa informatiilor amanuntite. Nici asta n-ar fi rau, pana la urma. Dar daca picatura de apa revarsata peste margine, in loc sa stinga jaraticul, abia atunci il aprinde si-l transforma in valvataie?

Revolta intarziata

Despre mitingul Diasporei se vorbeste de mai bine de o luna. 1.000.000 de romani vin la Bucuresti. Sa faca ce, concret? Sa protesteze impotriva guvernului? Sa-l dea jos? Cu ce ii incomodeaza pe ei, imprastiati de ani de zile pe toate continentele, acest guvern? Legaturile lor cu tara, in timp, s-au diluat. Sa nu facem caz, totusi, de un patriotism pe care nici ei nu pot sa-l defineasca si care, acum, ii inghionteste la ordin.

Inca nu au aflat ca mitingul nu mai este asumat de organizator

Cand celor ramasi in Romania, si ma refer in special la familiie lor, li se taiau salariile si pensiile, cand se inchideau spitale pe banda rulanta, nu au avut reactii. N-au mai venit la Bucuresti. Cand statul paralel si-a intrat in paine, comitand abuzuri greu de imaginat, nu au simtit nevoia sa protesteze. Cand justitia era siluita in vazul lumii, la coltul strazii, de asemenea, nu s-au gandit ca ar fi cazul sa-i apuce revolta, sa vina incoace si sa intrebe: „ma, ce faceti voi aici, chiar vreti sa aruncati tara in aer?”

Afirmare prin pomana

Nici cand Iohannis si-a aratat adevarata lui fata, calcand Romania in picioare, nu au simtit nevoia sa ceara socoteala. Au fost setati de propaganda sistemului si asa au ramas. Iohannis e bun, guvernul e rau. Iohannis e salvatorul Romaniei, Dragnea e un borfas care trebuie sa zaca la puscarie. Nu stiu daca din milionul de participanti anuntati sunt 1.000 de insi care inteleg sau stiu ce se intampla, cu adevarat, in Romania. Am mari rezerve ca vreunul dintre ei vine sa strige impotriva lui Iohannis ca a incalcat legea, ca a nesocotit Constitutia si ca a facut un partizanat grosolan cu Laura Codruta Kovesi. Dupa propaganda care se duce tot mai intens, incingand jaraticul ca la foalele fierarului, se vede politizarea mitingului si scopul urmarit. Orban, cea mai rasuflata gluma a politicii romanesti, deja si-a anutat intentia de a participa impreuna cu partidul lui la manifestatie. Este, fatis, cea mai disperata forma de afirmare. Dar si cea mai abjecta. Ultima lui tentativa de exprimare publica a adunat cu chiu cu vai 40 de oameni. Pentru el, mitingul Diasporei, e pomana curata. E valabil si pentru USR. Si pentru Ciolos, alt mercenar al politicii. Si pentru altii, dornici sa se lipeasca de coliva.

Unde ajungi cand torni gaz pe foc?

In urma cu o luna, daca nu gresesc, Emanuel Cioaca, presedintele Federatiei Romanilor de Pretutindeni, solicita Primariei Capitalei aprobarea pentru un miting la care vor participa 1.000.000 de oameni. Initial, solicitarea a fost respinsa din lipsa spatiului necesar pentru o asemenea manifestatie. Apoi, dupa calcule si analize cu fortele care puteau asigura buna desfasurare, mitingul s-a aprobat. Numai ca, intre timp, Cioaca s-a razgandit si nu mai vrea miting si, ca atare, nu si-l mai asuma. Dar, din strainatate, oamenii curg spre Romania. Nu stiu daca li s-a spus sau au aflat ca vin degeaba. Stimulati de propaganda, se vor aduna totusi in Piata Victoriei. Acolo se vor intalni cu grupurile #rezist, indiferent cum s-ar numi ele, a caror obraznicie si samanta de scandal sunt bine cunoscute. Pe de alta parte, Rares Bogdan, transformat in  intretinator de proteste, va turna gaz pe foc din belsug. La ce se va ajunge?

Cusut cu ata alba

Indemnurile pe Facebook sunt tot mai multe si mai violente. Curg like-urile la lozinci precum „sa dam foc jandarmilor”. Nici Realitatea TV nu sta cu mainile in san, transmitand la foc continuu interviuri cu tot felul de nemultumiti pe care, daca ii asculti, iti dai seama ca nu prea stiu de ce vin. Unii vorbesc de Ordonanta 13, altminteri legala, dar ei inca nu au aflat. Altii protesteaza impotriva PSD, de parca PSD ar fi de vina ca, pe unde sunt pripasiti prin lume, stau cate 12 intr-o camera, impreuna cu nevestele si copiii. Lor li se adauga si cei care au plecat pe vremea lui Basescu, dar pentru asta Dragnea e de vina. Sau Dancila. Culmea este ca, atunci cand Basescu a spus transant ca daca nu ne convine in Romania, n-avem decat sa plecam, niciunul dintre ei n-a facut scandal. Toti au tacut si si-au facut bocceluta. Acum, insa, vin sa ceara socoteala. La ordinul cui? Prea e cusut cu ata alba.

Trebuie doar o scanteie

In fine, ce se va intampla cu toata aceasta mutime nervoasa, adunata la un miting pe care nu si-l asuma nimeni? Nu e greu sa intarati niste oameni obositi si rupti de realitate. Nu ii intereseaza ca justitia era condusa de SRI, ci doar faptul ca Dragnea, Tariceanu si altii sunt o gasca de penali care vor sa-si subordoneze Romania. Au vazut ei la televizor ca asa este. Cine sa-i contrazica? Si cum? Nu vad de ce nu ar exista momente de incaierare cu jandarmii. Si inca ce incaierare, pentru ca forta gloatei este cu atat mai mare cu cat sunt mai multi. Pe langa asta, indemnurile spre debandada sunt tot mai multe. Se cere patrunderea in sediul guvernului, sub pretextul depunerii de petitii sau ce-or fi alea de le vehiculeaza. Iar in momentul in care se va interveni in forta, cel putin trei televiziuni vor denatura totul, mergand pe sensibilizarea si impresionarea celor care casca ochii. Sa ne miram daca vom auzi comentarii de genul „uite cum ii bat jandarmii pe fratii lor romani”? Sa fim surprinsi de vorbe gen „uite cum ii rasplateste guvernul Dancila pe cei care trimit milioane de euro in tara”? Nu, categoric nu. Se poate ajunge la o razmerita care cu greu va fi stinsa? Da, si chiar destul de repede. Ma intreb, acesta sa fie momentul emotional despre care se vorbeste atat de intens si pe care Iohannis il asteapta de atata vreme? Si daca da?

author avatar
Valentin Boeru
7.238 afisari

33 COMENTARII

  1. Tradatorii de tara care LA ORDIN..Ca sunt banutii lui SOROS si asasinii mondiali…dau foc tarii…TREBUIE SA RASPUNDA <IN CAZUL COLECTIV 2!!!!!!!!

    • Impartasesc cu mare jale aceeasi idee ! Trebuie adunate toate filmele cu acest dement si altii ca el care si-au pus # in piept si care s-au lasat indemnati de presedinte (la intalnirea cu PL spunea „trebuie sa.. trebuie sa.. aveti alaturi „societatea civila” … asta e societatea civila Grosu si ceilalti doi care cer semnaturi pe o lista „fara penali”), apoi multumiti de banii din afara si au comis atatea lucruri grave, oribile, in cativa ani! L-am vazut pe Grosu nu numai in interviul unei reporterite de la A. 3 spunand „cu flacari, fum si sange pe strazi”, apoi online in emisiunea d-lui Gadea, dar intr-un video in Palatul Parlamentului in 2013 (???? intrebarea mea cum de a intrat acolo nu mai conteaza la fel de mult, dar nu-mi este indiferent raspunsul, in fata declaratiilor facute (” in fiecare zi se formeaza formatiuni paramilitare care vor devora clasa politica, inclusiv familiile”), apoi in 2014 a postat pe o pagina de socializare o lista cu nume si fotografii ale unor politicieni despre care scrie „trebuie inlaturati / vii sau morti”… In ce tara traim? N-o fi fost el si la Colectiv, cum bine ziceti „Carmen” ? De ce nu s-a luat in calcul si aceasta posibilitate ca „incendiul a fost pus”? Oricum, sunt siderata dupa ce l-am vazut pe nefericitul care, chiar daca se intituleaza organizatorul, este o unealta manipulata mult mai de sus, pentru ca nu e singur!

      • Faceti treaba nu mai dezinformati si separati romanii. Sunt 4 mil de romani ce faceti concret pt ei? Cum opriti hemoragia de inteligenga romana si apoi de mana de lucru? Cum readuceti romani acasa? Ce program aveti de centenar zilnic trebuia manifestat si atrasi romanii de afara asa ai legi. Cum imbunatatesti viata sanayatea infrastructura. Nu plange tu politicianu are uite Dicot Jandarm, Spp are cine sal apere pe ei, pe noi? Cine cum? Nu mai folositi propaganda e atat de ridicol si deveniti niste bufoni in ziua de azi. Vorbiti concret pe ce trebuie nu fiti cacaciosi. Dracu nu te ia cand te astepti.

        • Uite in Grecia sunt 93 de arsi nu 63, o fi pus presedintele de un țulachis sau Donald in California face ham ? in fiecare vara direct pe țarana cum i stramosesc… Nu mai tampiti si speriati romanii, ori dati stiri ori nu mai comentati prostii.

  2. Colonia trebuie pusa la punct.Stapanii au constatat ca mamaligarii din colonie sunt condusi spre o viata mai buna si este posibil ca acestia sa scape de sub control total si astfel trebuie masuri urgente de readucere la starea anterioara.Cum vor face punerea la punct vom vedea,oarecum la fel cum au facut si in decembrie 89,cu manipulari,instigari si chiar distribuiri de substante interzise legal,gratis si sub forma de ajutoare,exact ca in anii 90.Dupa producerea dezastrului ghiciti cine vor suferi cel mai mult,atat cei manipulati dar mai ales populatie din Colonie.

  3. Cam cât de obtuzi pot fi unii ? Se aruncă injurii la greu pe fb și pe televiziuni, se vorbește de sânge și haos, și tot ne legăm de ziaristul care încearcă din răsputeri să ne deschidă ochii? Dacă este împotriva violenței, manipulării, ipocriziei, analfabetismului, obscenitatii și urii, este pesedist? În acest caz, toți suntem.

  4. Don Boeru ti-e frica ai? Ti-e frica pentru ca Tatucu’ cu mustata are sa plece? Si ramii fara finantare? Nu ii nimic ca iti da bani fiul lui din banii de porci. Apropo, de ce nu zici nimic de PPA?

  5. Poponarii pisdisti purtatori de mu….ra au sarit prin ziare sa faca la……ba himerei pisdiste
    Jegurilor o sa culegeti multa….mu….ra

  6. N-am emigrat. Am muncit mult si consecvent 35 de ani. Acum o fuc bine ptr partea asta a Europei, suntem linistiti. Cu ce drept vine diaspora sa dea foc la tara si apoi sa plece???? Si sa- mi strice mie bruma de bine si de liniste? Parca ei spun ca sunt toti f bine, ok, nu sunt nici vag.., nici c…v, ce ii intereseaza de soarta MEA?

  7. Sa vina 4 milioane vorba lui Nenea Tiri. Vin acasa. Noi trebuie sa-i imbratisam ca inca nu si-au uitat tara, iar dacă unii se vor caca ? pe ei or fi avand de ce tolomacii. 4 milioane de cereri 4 milioane de inimi ♥, 4 milioane de povesti, 4 milioane de radacini taiate dar inmugurite neuscate parca in cautare de pamant rodnic strămoșesc, romanesc, 4 milioane de romani uitati ce au lasat un vid romanesc se intorc in an centenar sa spuna. Si noi am vrea, si noi suntem si noi vrem sa fim romani nu putem fi altceva caci cum spunea Nichita Stanescu „Sunt sute de tari dar o singura patrie. ” BINE ATI VENIT ACASA ROMANII MIEI! Sa intindem hora unirii asa cum mosii noștri o faceau acum un veac!

  8. Si sa incercati sa va fixati pe vesnicie radacina in tarana neamului fara teama caci a asimilat destul sange ca ingrasamint iar Maiculita Domnilui cand nu plange tremite lumina in radacina gradinitei Ei.

      • Stii de ce nu fumez eu? Pentru ca parintele Necula spunea ca „Ingerii nu sta langa un om care scoate fum” iar parintele Teofil Paraian spunea ca una din conditiile esentiale pentru care sufletul sa fie curat e ca aerul sa fie curat si proaspat. Zicea ca era doar o conditie din cele 5 pe care le stia de la Sf. ARDEALULUI. Stii acum de ce musca poate trece de fum nu si de padurea de brazi. Pentru ca mirosul de rasina ai da batai de cap…?

        • Nici nu stii ce pierzi…Daca asta ar fi singurul pacat al omenirii, ingerii ar cobori pe pamant si ne-ar spune nemijlocit ce sa facem, n-ar avea nevoie de purtatori de cuvant…As fi interesat, totusi, sa stim ce-ar spune acei preoti luminati, despre exterminarile din puscarii, despre condamnarea nevinovatilor, despre urletele ce pretind executii in strada, despre plaga securista de care nu ne mai vindecam, despre tacerea bisericii in legatura cu asta

          • Eu iti spun care e de fapt castigul adevarat si nu ce pot pierde. Iti spun ce spun si
            preotii si ingeri. Ce I-a spus Maiculita Domnului Sfantului Inchisorilor”Lupta se da dar va mai dura,lupta e mai mare aici dar binele o sa invinga iar satan o sa fie infrant din acel moment o sa fie Rai si pe pamant”-probabil s~a referit la un soi de teandrie.

  9. La asa muntii ? puternici, nu trebuia odata a va teme, crescuti la umbra marilor brazi ? ? ? nici vanntul nu va indoaie si nici cetina iarna nu piere! Chiciura? Ceata? Vara dispar.

  10. Daca crezi ca fumez ceva eu sunt nefumator?, atunci fi tu destept fa o lege interzice fumatul si opreste drogul inainte sa ajunga in capul tinerilor. Iar daca nu si te simti roman prinde-te in hora si tu! Si zi asa pana iti cad bosogii:

  11. Hai sa dam mâna cu mâna
    Cei cu inima româna,
    Sa-nvârtim hora fratiei
    Pe pamântul României!

    Iarba rea din holde piara!
    Piara dusmania-n tara!
    Între noi sa nu mai fie
    Decât flori si omenie!

    Mai muntene, mai vecine,
    Vina sa te prinzi cu mine
    Si la viata cu unire,
    Si la moarte cu-nfratire!

    Unde-i unul, nu-i putere
    La nevoi si la durere.
    Unde-s doi, puterea creste
    Si dusmanul nu sporeste!

    Amândoi suntem de-o mama,
    De-o faptura si de-o seama,
    Ca doi brazi într-o tulpina,
    Ca doi ochi într-o lumina.

    Amândoi avem un nume,
    Amândoi o soarta-n lume.
    Eu ti-s frate, tu mi-esti frate,
    În noi doi un suflet bate!

    Vin’ la Milcov cu grabire
    Sa-1 secam dintr-o sorbire,
    Ca sa treaca drumul mare
    Peste-a noastre vechi hotare,

    Si sa vada sfântul soare
    Într-o zi de sarbatoare
    Hora noastra cea frateasca
    Pe câmpia româneasca!

  12. Nu stiu ce, naiba, e diaspora asta, pare un soi de parte luminata a natiei…Ma refer numai la asta pe care se bazeaza hastagotii, ca, noi, astia care muncim si traim pe „afara’ nu ne-am considerat niciodata diaspora, nici macar atunci cand ne-am cumparat case pe la altii, dar nici „superiori” nu ne credem, nici mai luminati, nici mai democrati decat traitorii din tara…Avem si noi cunostinte, chiar prieteni (?) care o iau pe aratura si vor disparitia reala a pensionarilor, moartea pesedistilor si a comunistilor, nebanuind ca exact discursul stalinist il repeta, dar nici astia nu vin la miting, pentru ca le e prea bine aici si nu-i doare gura sa sustina anarhia in tara, cand la Paris au grija sa nu-i supere nici pe refugiati, nici pe politisti…Chiar!!! Ati observat ce bine se pliaza romanul pe democratia vestica, chiar si atunci cand asta-l scuipa-n cap, sau cand il arunca de peretii civilizatiei, sau cand ii pun etichete nemeritate?! Dar, nu romanul asta e diaspora aia asteptata in piata. Cand s-a organizat „spontan” mitingul urias deturnat politic, ocazionat de o nenorocire fara seaman („nasol moment, misto coliva” Dide gogosarul dixit) au aparut niste mame disperate care cereau sa plece tot parlamentul, tot guvernul, „sa vina copiii nostri in locul lor, ca sunt in strainatate si n-au servici”, ei bine, eu cred ca acea „diaspora” e mobilizata sa dea guvernul jos, ca, daca n-a iesit atunci, ca s-a grabit SIE cu „guvernul meu”, hai sa prostim niste prosti si sa punem de-o zavera, numai rau sa iasa, ca noua ne prinde bine…E aceeasi diaspora mobilizata de Udrea pentru Iohanis (ingratul, cum o ignora acum pe binefacatoare!), aceeasi trupa de asalt de la Paris din 2009, al doilea tur, cand stateam, noi astia neconstituiti in diaspora, asteptand sa votam si ne tot impiedicau unii, aflati in fata, care nu mai apucau sa intre, dar se vota in acest timp, in draci…Si poate, aceeasi diaspora nevazuta, care l-a votat pe Basescu, la Paris, in primul tur, de a iesit asta pe primul loc, desi, noi, astia, neconstituitii, am votat masiv Antonescu (asta a fost o alta mare mistificare). Ce am inteles eu e ca programul de guvernare al opozitiei sustinuta de aceasta diaspora e m_ia si doctrinarul lor e unul Liiceanu cu studii adanci in negura stalinismului, iar presedinte de (dez)onoare o sa fie Tismaneanu, ca are experienta transmisa genetic. Pe langa asta, ne-am edificat asupra unei mari dileme: e sau nu galeria ultrasilor hastagista?! Si da, e!!! Acum, aia care nu-si luau copiii pe stadion ca le stricau educatia, au fost eliberati, ii pot lua la proteste, lozincile sunt aceleasi, gesturile asisderea, avem si „nervosi”, inca n-avem batai cu jandarmii si gaze, dar se lucreaza la asta, nu poti lipsi copiii de experiente unice, niciodata intalnite in vest (ca acolo vine Barnavernetul si-ti ia plozii, ca-i „expui”…)
    P.S. Totusi, daca hastagistii egal ultrasi si ultrasii au fost dovediti ca platiti si instigati de generalul Izmana, sa intelegem ca iar se pune de o imbarligare de cozi si numai „luminatii”, „lucizii”, „anticoruptii”, „fara penalii”, labontarii (ca nu-i frumos sa le zici labari, desi, dat fiind contextul…) projustitie n-au aflat?!

    • Grozav comentariu. Spune-i si aluia de se crede Baba Novac. Poate o fi stația de tramvai cu acelasi nume si nu stie.

  13. Si acum… la final, dați-mi voie sa ne imbarbatam cu urmatoarele viersuri ce imi sunt dragi c. Noi în cel dintâi război
    Am ajuns prin moarte noi
    Doamne, ocroteşte-i pe români
    Am dat sânge şi sudoare
    Pentru România Mare
    Doamne, ocroteşte-i pe români

    2. Am dat viaţă şi soldaţi
    Pentru-o patrie de fraţi
    Doamne, ocroteşte-i pe români
    Am dat fapta, am dat zisa
    De la Nistru pân’ la Tisa
    Doamne, ocroteşte-i pe români

    3. Dar pe urmă-n ’40
    Anul marii făr’de-legi
    Doamne, ocroteşte-i pe români
    Două fiare ne-au muşcat
    Ultimatum şi dictat
    Doamne, ocroteşte-i pe români

    4. Biata lume nu ştia
    Că-ntr-o zi la Moscova
    Doamne, ocroteşte-i pe români
    Au semnat un pact neghiob
    Molotov şi Ribbentrop
    Doamne, ocroteşte-i pe români

    5. Iar fascismul mondial
    Ne-a luat parte din Ardeal
    Doamne, ocroteşte-i pe români
    Şi lui Horty i l-a dat
    Fi-le-ar numele spurcat
    Doamne, ocroteşte-i pe români

    6. Stalin cu teroarea sa
    Ne-a luat Basarabia
    Doamne, ocroteşte-i pe români
    Şi cu Hitler în acord
    Bucovina de la nord
    Doamne, ocroteşte-i pe români

    7. Ăi mai mari tâlhari ne-au frânt
    Ne-au luat ţară şi pământ
    Doamne, ocroteşte-i pe români
    Nimenea n-a auzit
    Plânsul nostru răstignit
    Doamne, ocroteşte-i pe români

    8. Astfel am intrat şi noi
    În al doilea război
    Doamne, ocroteşte-i pe români
    Haideţi, dom’le Mareşal
    În Moldova şi-n Ardeal
    Doamne, ocroteşte-i pe români

    9. Noi de dor de noi luptam
    Pentru ţară, pentru neam
    Doamne, ocroteşte-i pe români
    Pentru vechile hotare
    Pentru România Mare
    Doamne, ocroteşte-i pe români

    10. Şi-am pierdut, şi-am fost răpuşi
    Şi-am fost ocupaţi de ruşi
    Doamne, ocroteşte-i pe români
    Aliaţii au tăcut
    Stalin a făcut ce-a vrut
    Doamne, ocroteşte-i pe români

    11. Şi-am murit de mii de ori
    S-avem iarăşi trei culori
    Doamne, ocroteşte-i pe români
    Şi-am plătit cât nu se poate
    Sfânta noastră libertate
    Doamne, ocroteşte-i pe români

    12. Ţara-i mică, vremea-i grea
    Ce-o mai fi, om mai vedea
    Doamne, ocroteşte-i pe români
    De uitat, nu vom uita
    Ţara noastră cum e ea
    Doamne, ocroteşte-i pe români

    13. Cât o fi român-român
    Pruncul va primi la sân
    Doamne, ocroteşte-i pe români
    Adevăru-adevărat
    Despre tot ce s-a-ntâmplat
    Doamne, ocroteşte-i pe români

    14. Ţinte minte, fiul meu
    Că există Dumnezeu
    Doamne, ocroteşte-i pe români
    Şi un jurământ te leagă
    Ţara noastră nu-i întreagă
    Însă asta doar până-ntr-o zi

    15. Când vei fi şi tu bărbat
    Să te simţi mereu soldat
    Doamne, ocroteşte-i pe români
    Pentru vechile hotare
    Pentru România Mare
    Doamne, ocroteşte-i pe români

    • Mai Baba Novac refuzat la export, auzi si voci? Da? Hai, ia-ți ingerii in brate si fugi cu ei in parc, la leagane.

  14. Si acum pentru acel Doamne ocroteste-i pe romani ce ne-a dus la Doamne ocroteste-i pe romani de azi editie Princeps scriti ca nu gasiti pe net si cine are ochi ? si urechi? sa
    auda:Doamne ocroteste-i pe romani

    Doamne nu uita de noi,
    Suntem saraci, plini de nevoi
    Doamne ocroteste-i pe romani,
    Suntem saraci plini de amar,
    Plansul nostru ii in zadar,
    Doamne ocroteste-i pe romani

    Saraca tara, bogata,
    Mult ai trait suparata,
    Doamne ocroteste-i pe romani,
    Saraca tara bogata,
    Iar traiesti tot supărată
    Doamne ocroteste-i pe
    romani.
    Ne-au lovit valuri si ploi
    Si necazuri si nevoi,
    Doamne ocroteste-i pe
    romani.
    Domnie cand te-ai indura?
    Si de Sfanta Tara Mea?
    Doamne ocroteste-i pe romani

    Tine-i Doamne in paza Ta,
    Ori si ce s-ar intampla
    Doamne ocroteste-i pe romani
    Ca s-au dus in tari straine
    Ca sa aduca la prunci paine
    Doamne ocroteste-i pe romani
    Ne-o umplut amarul crud,
    Plansul nostru-i tot mai surd,
    Doamne ocroteste-i pe romani,
    Lui Dumnezeu ne vom ruga
    Dumnezeu se va indura.
    Doamne ocroteste-i pe romani
    Sa fie mai bine in tara
    Sa se întoarcă acasa iara.
    Doamne ocroteste-i pe romani

    Transilvania mea sfanta,
    De multi ai fost tu dorita,
    Doamne ocroteste-i pe romani,
    D’aia nost Ardealul sfant,
    De cand suntem pe pamant,
    Doamne ocroteste-i pe romani,
    D’aia nost Ardealul sfant,
    De cand suntem pe pamant,
    Doamne ocroteste-i pe romani.
    Romanie Mama draga
    Sa’nfloresti la primavara
    Doamne ocroteste-i pe romani
    Să-ți sarutam tricolorul ?
    Ca prea mult ți-am dus dorul
    Doamne ocroteste-i pe romani
    Doamne mai intoarce roata
    Schimba-ne in bine soarta
    Doamne ocroteste-i pe romani!
    Doamne? Ocroteste pe romani!

  15. Iaca legatura dintre cei doi senatori si MAIDANUL din Ucraina (oare asa vor / vroiau sa faca si la noi in ROMANIA ? Oare astia cu mintile infierbantate au uitat ca deja suntem in UE si NATO ?!)

    Senators McCain, Murphy join massive Ukraine anti-government protest, threaten sanctions

    “U.S. Senators John McCain and Chris Murphy joined around 200,000 anti-government protesters in the central square of Ukraine’s capital Sunday, threatening sanctions against the government of President Viktor Yanukovych if authorities use more violence to disperse demonstrators.”

    http://www.foxnews.com/politics/2013/12/15/senators-mccain-murphy-join-massive-ukraine-anti-government-protest-threaten.html

  16. “In Ukraine, Sens. McCain, Murphy address protesters, promise support”

    KIEV, Ukraine — A showdown between Russia on one side and the United States and the European Union on the other drew closer here Sunday, as two American senators told a crowd of hundreds of thousands of protesters that Ukraine’s future lies to the west, not the east.

    “We are here,” said Sen. John McCain (R-Ariz.), “to support your just cause: the sovereign right to determine [Ukraine’s] own destiny freely and independently. And the destiny you seek lies in Europe.”

    https://www.washingtonpost.com/world/in-ukraine-us-sens-mccain-murphy-address-protesters/2013/12/15/be72cffe-65b0-11e3-997b-9213b17dac97_story.html?noredirect=on&utm_term=.ce35417d2dd3

  17. Autorul articolului, tie ti se pare normal, miselule, ca niste penali sa ne conduca tara? Ti se pare normal ca un singur politician sa fure sute de milioane, sa fie pus sub acuzare si dupa maximum 3 luni de inchiosare sa ramana cu banii furati? Ti se pare normal sa promulgi legi doar ca sa apere penallii de la guvernare? Ti se pare normal sa lasi milioane de romani sa slugareasca pe unde apuca iar tu, guverm sa nu faci nimic sa-i incurajezi sa ramana in tara? Da , omul e frustrat ca sta cu 12 in casa si asta din cauza guvernului, ca de avea ce sa manance statea singur in casa lui, in tara lui,
    Lingaule, ai adoptat tactica EU…protestatarii sunt violenti si trebuie sa le punem pumnul in gura si sa cenzuram platformele sociale….ca altfel se desteapta romanu` ….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger