AcasăNewsMiting pentru aplicarea Legii împotriva ambroziei

Miting pentru aplicarea Legii împotriva ambroziei

Zeci de oameni, alergici la polenul de ambrozie şi specialişti, au protestat duminică, în Parcul Kiseleff, pentru a atrage atenţia asupra faptului că legea privind combaterea efectelor ambroziei nu se aplică.

Anual, mii de romani devin pacienţi după ce îşi descoperă alergia la ambrozie pentru că această lege în vigoare nu se asplică. Ministerul Mediului, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Agriculturii ar trebui să ducă campanii de informare referitoare la efectele buruienii de paragină. Nu e un moft, nu e o modă, este un chin pentru alergicii la ambrozie. Trei luni ieşim din casă cu mască pe faţă sau ne închidem în propria locuinţă. Ori, ţara în care te baricadezi în casă din cauza unei buruieni este o ţară greşită. Pentru că legea in vigoare nu se aplică, anual, mii de romani devin pacienţi după ce işi descoperă alergia la ambrozie”, a afirmat Ionela Năstase, organizator. Potrivit Legii 62/2018, în scopul distrugerii ambroziei şi prevenirii răspândirii acesteia, fiecare proprietar, stat sau privat, trebuie să-şi întreţină terenurile, să nu le lase în paragină. Amenzile sunt cuprinse între 750 şi 5000 de lei – în cazul persoanelor fizice şi între 5.000 şi 20.000 de lei, în cazul celor juridice. Alergia la ambrozie are următoarele simptome: accese de strănut, ochi roşii şi înlăcrimaţi mai tot timpul după reprize repetate de scărpinat, rinoree, senzaţie de sufocare, strănut şi ameţeală.

author avatar
Andrei Coman
396 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu stiu eu nu am nimic o miros ma sint bine. Acuma daca sunt daltonisti ce nu vad rosu si zic ca i verde si trece pe rosu…apoi nu desfiintezi semafoarele. Nu. Chiar nu.
    Tratezi boala si bolnavul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger