AcasăNewsMisterul vizitei presedintelui elen la Bucuresti

Misterul vizitei presedintelui elen la Bucuresti

In timp ce la Atena fortele de ordine inabuseau revolta grecilor furiosi, la Bucuresti presedintele Karolos Papoulias discuta cu Traian Basescu despre situatia bancilor elene din Romania

Exact in momentul in care Grecia urma sa ia poate cea mai importanta decizie, din istoria sa moderna, presedintele acestei tari, Karolos Papoulias a facut o vizita surpinzatoare la Bucuresti!

In timp ce la Atena fortele de ordine inabuseau revolta grecilor furiosi, la Bucuresti presedintele Karolos Papoulias discuta cu Traian Basescu despre situatia bancilor elene din Romania

Spun surpinzatoare pentru ca, la prima vedere, am fi considerat ca este de datoria sefului statului sa stea la negocieri cu partidele parlamentare, pentru a transa adoptarea planului de austeritate pe care toata Europa il astepta cu sufletul la gura. Explicatia acestei miscari, pe care nici presedintele Basescu nu o prevedea, dovada fiind chiar declaratia prin care-i spunea omolugului elen ca ar fi inteles daca acesta, in conditiile de fata, si-ar fi amanat vizita, este ca Grecia are mare nevoie si de sprijinul Romaniei. Numarul mare de banci cu capital grecesc, din Romania, care detin 27% din piata noastra bancara, se afla in pericolul de-a fi decapitalizate daca s-ar crea un sentiment de nesiguranta fata de stabilitatea acestora. O serie de analisti invitati la canalele de stiri romanesti, afirmau ca ei personal daca ar avea bani la banci cu capital elen si-ar retrage rapid banii, pentru ca sunt acumularile lor cinstite si ca nu ar vrea sa riste. Ei bine, Grecia vrea sa evite crearea unei astfel de isterii, care, cu tot planul de redresare aprobat miercuri in Parlament, ar duce la falimentul economiei elene. Astfel se explica prezenta presedintelui Karolos Papoulias in Romania si din fericire pentru domnia sa a si reusit sa obtina sprijinul pe care-l astepta, respectiv declaratia publica a lui Traian Basescu, care a explicat ca, in urma consultarii cu guvernatorul Bancii Nationale, a ajuns la concluzia ca cele sapte banci cu capital elen au un comportament normal si ca isi desfasoara activitatea bine si onest pe piata noastra. Cu alte cuvinte, presedintele Basescu incearca sa evite ceea ce unii analisti ar putea, involuntar, sa declanseze, respectiv o stare de panica in randul clientilor acestor banci, cu efecte nefaste pentru toata lumea.

 

author avatar
Silviu Ionescu
1.589 afisari

2 COMENTARII

  1. -Vai de capu` nostru care avem rate la creditele in euro!
    Suntem disponibilizati, fara ajutor de somaj, cu copii la scoala, cu parinti pensionari si cu handicap gr. I(fara putinta de a vorbi si de a se deplasa) -cu perspectiva de a nu mai primii drepturile sociale. Fara perspectiva de incadrare in tara,angajamentele paralele dispar, la peste 50 ani nu te mai angajeaza nimeni ca sa poti sa mai …..supravietuiesti!
    Basescudreaboc &comp. ne vor iobagi sa ne azvarle din cand in cand o ciozvarta de rest si sa le pupam mana ca nu ne …..omoara direct !
    Cum dracu sa nu iti vina sa canti din nou ….internationala!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger