AcasăNewsMisterul disparitiei lui Codrut Marta

Misterul disparitiei lui Codrut Marta

Sotia lui Codrut Marta, fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar pe vremea cand acesta din urma ocupa functia de presedinte al ANAF, a anuntat organele de politie de disparitia barbatului sau.

Procurorii Parchetului General ii suspecteaza pe Elan Schwartzenberg, Codrut Marta (foto) si Sorin Blejnar de implicare intr-o retea specializata in rambursari ilegale de TVA

Conform postului Romania TV, Marta, care nu a mai fost vazut de nimeni din data de 21 mai, ar fi fost implicat intr-un caz privind retragerea ilegala din Romania a zeci de milioane de euro. Iar sumele ar fi fost scoase din tara prin intermediul mai multor persoane cu nume in viata publica, printre care si Elan Schwartzenberg.

Varianta asasinatului

Sorin Blejan

De altfel, omul de afaceri, care il si propusese pe Codrut Marta sa conduca Consiliul de Administrativ la Realitatea Media, a fost audiat timp de mai multe ore, alaturi de Sorin Blejnar, de catre procurorii Parchetului General, cei care instrumenteaza dosarul misterioasei disparitiii a lui Marta, care a fost deja dat in urmarire generala . Si care, dupa cum sustin surse din randul anchetatorilor, iau in calcul si varianta asasinarii colaboratorului apropiat al lui Blejnar.

Elan Schwartzenberg

„Fostul sef al ANAF ar fi suspectat de complicitate cu reteaua care ar fi comis fraude fiscale de zeci de milioane de euro, si care se baza pe oameni de afaceri ca Elan Schwartzenberg”, ar fi constatat procurorii. „Acestia scoteau sume uriase din tara prin rambursare de TVA, prin anumite firme infiintate special cu acest scop”, sustin serviciile secrete straine care au transmis autoritatilor romane informatii despre acest caz. „Cei doi ar fi primit un procent din acesti bani, valoarea totala a comisioanelor incasate ajungand la cateva milioane de euro”, spun anchetatorii.

Ultima ora

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a declarat, pentru Mediafax, urmatoarele: „Codrut Marta este prietenul meu de aproape zece ani si indiferent din ce motiv lipseste, eu mi-l asum ca prieten. Nu cred o iota din acuzatiile si barfele la adresa lui, pentru ca, daca acestea erau fondate, sunt convins ca era arestat sau cel putin anchetat la acest moment.
Nu am fost la DNA si nu am fost intrebat niciodata, nicaieri de TVA-uri sau afaceri oneroase, ci doar am depus – la fel ca toti cunoscutii lui Codrut – o declaratie in calitate de martor”.

author avatar
Toni Matei
1.943 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger