AcasăNewsMister desluşit: un ONG a aflat motivul pentru care apa din lacul...

Mister desluşit: un ONG a aflat motivul pentru care apa din lacul IOR a devenit roşie (FOTO)

ior rosuMister desluşit: un ONG a aflat motivul pentru care apa din lacul IOR a devenit roşie

Fenomen ciudat în Parul IOR din sectorul 3 al Capitalei. Apa din lac a devenit roşie. Misterul a fost desluşit de un ONG.

De mai bine de trei săptămâni, apa lacului IOR din Capitală are o culoare neobișnuită, roșie, iar autoritățile fac cercetări pentru a afla de ce se întâmpla asta.

lacul ior
Motivul apei rosii Fecale aruncate în apă

Bucureștenii care se plimbă prin parc sunt uimiți de ceea ce văd și caută explicații. Între timp, Garda de Mediu a anunțat că a fost identificat un posibil poluator, dar verificările continuă.

Motivul? Fecale aruncate în apă

Lacul IOR a devenit Lacul Roșu al Bucureștiului, numai că la ultimul fenomenul este natural iar la cel de-al doilea e vorba de poluarea cu fecale, scrie pe Facebook Fundația Eco-Civica.

În urma sesizărilor trimise Gărzii de Mediu, această instituție împreună cu Apele Române au intervenit imediat, au efectuat un control pe lacul IOR și au prelevat probe de apă.

După analiza probelor la un institut abilitat a reieșit clar că lacul e plin de fecale! A reieșit o calitate slabă a apei la bacterii coliforme, nitriți și amoniu.

Ceilalți indicatori sunt o treaptă mai sus.

tot ior
Lacul IOR a devenit Lacul Roșu al Bucureștiului

Fiind lac natural ce are la bază 3 izvoare, și nu apă curgătoare, potențialul poluator neluând in calcul acest lucru, s-a produs acest fenomen de înroșire pentru că întreaga cantitate de fecale deversată a intrat în reacție cu apa din lac, neexistând fenomenul de diluție și ,,deplasare” a poluării specifice apelor curgătoare.

Garda are identificat un potențial poluator și a dispus PS3 să facă verificările necesare identificării sursei de…fecale. Stimați cetățeni, vă rugăm să nu intrați in contact cu apa și sub nicio formă nu lăsați copiii să ia contact cu apa.

Bine că fenomenul nu s-a-ntâmplat vara pentru că trebuia închis parcul”, scrie Fundația pe Facebook.

Reprezentanții Gărzii de Mediu mai spun că după finalizarea controlului, săptămâna viitoare, vor fi luate măsuri și date sancțiuni.

author avatar
Andrei Ștefan
645 afisari

2 COMENTARII

  1. Muciurestenii …Rad de cei din Teleorman adica nu rad ci chiar ii urasc de ce ?Pentru simplu fapt ca de acolo este patriotul Dragnea caruia i au inventat dosare si l au bagat la parnaie Acum vedem ca de fapt acesti Muciuresteni sunt mai prosti ,mai murdari si mai scarbosi

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger