AcasăNewsMisiunea echipei medicale românești în Italia s-a încheiat. Povestea zborului avionului militar...

Misiunea echipei medicale românești în Italia s-a încheiat. Povestea zborului avionului militar care îi aduce acasă

Cadrele medicale care au acționat la Milano urmează să ajungă, cât de curând, înapoi în țară, urmând să fie întâmpinate la aeroport de către premierul Ludovic Orban.

Un avion militar tip C-27 J Spartan, aparținând Forțelor Aeriene Române, a dus în Italia măști de protecție și urmează revină în jurul orei 16 pe tărâm autohton, de această dată având la bord medicii și asistenții români care au fost timp de două săptămâni în misiune în Milano, dar și echipamentele donate, recent, de Papa Francisc, pentru orașul Suceava – aflat în carantină, din cauza noului coronavirus.

Avionul a plecat dimineață spre Italia

Aeronava militară a plecat din Baza 90 Aeriană Otopeni, cu destinația Milano, sâmbătă dimineață. La bord fuseseră încărcate 90 mii de măști de protecție tip FFP 2, destinate Italiei, „parte din rezerva de contramăsuri medicale pentru epidemia de COVID-19, constituită în România, achiziționate de către țara noastră pe baza unui grant în valoare de 10 milioane € semnat de DSU/IGSU cu Comisia Europeană prin Direcția Generală Protecție Civilă și Operațiuni Umanitare Europene– DGECHO”, din câte a anunțat Ministerul Apărării.

La întoarcere, aeronava va aduce în România medicii și asistenții care s-au aflat în Italia, în perioada 07 – 24 aprilie, pentru a da o mână de ajutor personalului medical italian, la misiunile destinate salvării persoanelor afectate de noul tip de coronavirus.

Cinci ventilatoare pentru Suceava

Totodată, la bordul aeronavei C-27J Spartan se vor afla, pe lângă cele 15 cadre medicale, și echipamentele medicale donate de Statul Vatican autorităților locale din orașul Suceava. „Echipamentul medical donat de către Papa Francisc orașului Suceava constă în cinci ventilatoare pulmonare, 200 combinezoane de protecție, 5.000 măști sanitare, 900 măști tip FFP2 și 400 ochelari de protecție”.

explicație foto: Avionul Spartan, la momentul plecării echipei medicale din România, în 7 aprilie

sursa: Facebook/Ministerul Apărării Naționale

319 afisari

1 COMENTARIU

  1. si culmea toti sunt sanatosi tun !!!..cum dracu’??..oamenii astia au fost in linia intai ,in Lombardia!!!…pe cand la noi nu e zi sa nu cada spitalele,sa nu cada vreun frate,vreo sora,vreun bou…ca spicele !!..sau?..sau??..totul e o regie !!..facuta de arafat si asociatii!!!..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger